Dragoș Chitic: „Astăzi, 24 iunie, este zi de sărbătoare creștină, cu o semnificație deosebită pentru orașul nostru. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului Piatra-Neamt, este  sărbătoarea în preajma căreia a devenit un obicei să marcăm Zilele Orașului Piatra-Neamț.

Anul acesta ne sărbătorim orașul în condiții cu totul speciale, din cauza epidemiei de coronavirus, fără spectacole și fără evenimente care să adune public numeros. Virusul este în continuare prezent printre noi și reprezintă un pericol pentru populație. România este în Stare de alertă, iar în ultima săptămână a crescut îngrijorător numărul de infectări. La nivelul țării au fost înregistrate în ultimele 7 zile 2126  cazuri noi de infectare, iar un număr de  96  persoane, din păcate, au decedat  din cauza virusului SARS Cov 2.

Suntem datori să dăm dovada de  responsabilitate, să avem un comportament rațional, să  respectăm  măsurile de protecție și să evităm  manifestări care reprezintă risc de infectare. Astfel,   vom reuși să contribuim la scurtarea perioadei de criză sanitară, să ajungem să ne bucurăm cât mai curând de o viață normală și să reluăm organizarea de evenimente cultural-artistice la care să participăm cât mai mulți dintre noi. Sunt convins că în scurt timp vom putea relua evenimentele publice, dorite și apreciate de pietreni, devenite tradiție pentru orașul nostru. Sunt convins că va fi bine!

Chiar dacă nu vor mai fi spectacole de  Zilele Orașului și evenimente cu public numeros, consider că membrii merituoși ai comunității noastre trebuie premiați și în acest an. Vom păstra tradiția și ne vom premia olimpicii, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, precum și alți performeri ai orașului, cel mai probabil în luna august, când sperăm că măsurile de relaxare să ne permită să organizăm premierea într-un cadru festiv.

La mulți ani, pietreni! La mulți ani, Piatra-Neamț!

Dumnezeu să binecuvânteze orașul nostru!”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.