A plecat căldura sufocantă, iar toamna și-a intrat din nou în drepturi. În Neamț, temperaturile aerului sunt mai domoale, iar soarele apare tot mai rar dintre nori.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul acestei săptămâni, valorile diurne se vor încadra între 14 și 25 de grade Celsius. Vor fi zile cu ploi slabe însemnate cantitativ, iar nopțile tot mai friguroase, cu temperaturi de până la 8 grade Celsius.

Ieri, la ora 14, în Neamț, cele mai mari temperaturi se înregistrau la Roman, respectiv 21 de grade Celsius. În Piatra Neamț era cu un grad mai puțin. La aceeași oră, la Târgu Neamț temperatura aerului indica 18 grade Celsius. Pe masivul Ceahlău era cel mai rece. Acolo, se înregistrau 11 grade Celsius. În țară, cele mai ridicate valori au fost la Râmnicu Vâlcea, respectiv 28 de grade Celsius.

Revenim la Neamț, unde astăzi, cerul va fi mai mult acoperit, iar maxima din termometre nu va trece de 20 de grade Celsius. Mâine, miercuri, 23 septembrie timpul se va mai îmbuna, iar la amiază, vor fi 24 de grade Celsius. Cerul va fi parțial însorit. După lăsarea întunericului, temperatura minimă a aerului va scădea până la 14 grade Celsius. Joi va ploua, dar nu va fi chiar așa de rece. La orele prânzului, maxima aerului va arăta 23 e grade Celsius. Vântul va avea unele intensificări sporadice. A doua zi nu vor fi precipitații, însă va fi un pic mai rece, respectiv 22 de grade Celsius. Pentru sâmbătă, meteorologii prevestesc o zi caldă, dar cu un cer plin de nori. La amiază, temperatura maximă a aerului va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă, de 12 grade Celsius. Duminică, vremea se va răci accentuat, maxima nu va trece de 16 grade Celsius. Noaptea, minima aerului va indica doar 8 grade Celsius. E perioada când toamna ne va îmbată cu miresmele teraselor pline cu struguri parfumați, iar fructele sunt dulci și numai bune de cules.
V. ANDRIEȘ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.