Mii de pietreni au beneficiat si in lunile noiembrie si decembrie ale anului trecut de ajutoarele acordate pentru incalzirea locuintelor. Potrivit statisticilor furnizate de conducerea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Piatra Neamt, numai in luna noiembrie a anului 2014, s-au acordat 3064 de ajutoare la incalzirea locuintei. Ajutoarele pentru incalzire se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Ana Berea – Director DAS Primaria Piatra Neamt

“Din acest numar total de dosare valabile, 2180 ajutoare s-au acordat pentru incalzirea  cu gaze naturale; 322 ajutoare s-au acordat pentru incalzirea locuintei cu energie electrica; 435 ajutoare s-au acordat pentru incalzirea cu lemne si 127 de ajutoare s-au aprobat pentru incalzirea pe baza de energie electrica. In acelasi context au fost respinse un numar de 627 de cereri, dintre care 382 au fost pentru incalzirea cu gaze naturale, 52 pentru energie electrica si 193 pentru incalzirea cu lemne”

Dintre beneficiarii ajutorului social, care au solicitat ajutor pentru incalzirea cu lemne, un numar de 127 au si indeplinit conditiile pentru a primi acest ajutor.  In luna decembrie 2014 s-au aprobat un numar de 236 ajutoare pentru incalzirea locuintei, iar 70 de cereri au fost respinse. Au mai fost depuse  6 cereri pentru modificare de cuntum si 4 cereri de incetare a acestui tip de ajutor. In total in decembrie 2014, 3270 de pietreni au primit ajutoare pentru a putea plati facturile pentru energia termica.

Ana Berea – Director DAS Primaria Piatra Neamt

“Respectivele dosare au fost respinse din varii motive, de exemplu din cauza faptului ca solicitantii nu au domiciliul la adresa inscrisa in cererea de inscriere sau din cauza faptului ca veniturile membrilor familiei depasesc plafoanele pana la care se pot acorda ajutoarele pentru incalzire. Aceste ajutoare, indiferent daca sunt pentru incalzirea pe baza de gaze naturale, energie electrica sau lemne, nu trebuie sa depaseasca 615 lei per membru de familie, iar solicitantii nu trebuie sa detina bunuri care sa duca la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.