Aproximativ 3.300.000 de euro vor ajunge in conturile Publiserv din banii primariei, adica ai constribuabililor din Piatra-Neamt.

Maine (24 aprilie) va fi supus spre aprobare consilierilor locali, bugetul Publiserv pentru anul 2018. Suma preconizata a fi cheltuita de aceasta societate se incadreaza in media anuala din ultimii 10 ani. Peste 15.000.000 de lei, sau 150 de miliarde de lei vechi.

Dupa cum tvmneamt a mai scris si in alte articole, Publiserv este de fapt o gaura neagra pentru banii pietrenilor, societatea avand un randament extrem de scazut iar putinele lucrari pe care le face sunt de cea mai proasta calitate, insa pe bani multi. In cele mai multe cazuri, Publiserv este doar un intermediar extrem de scump de intretinut. Societatea primeste comenzi de la primarie pentru diverse reparatii, lucrarile sunt facute de firme private uneori sub pretul pietei, acestea factureaza catre Publiserv, iar Publiserv pune un adaos, in unele cazuri chiar de zece ori mai mare, apoi factureaza catre primarie. Chiar si asa, profitul estimat pentru anul 2018 in documentele din proiectul privind bugetul, este de doar 357.000 de lei.

Din cei peste 3 milioane de euro, aproape 1.200.000 de euro se vor cheltui cu salariile. Publiserv avea anul trecut putin peste 100 de angajati din care peste jumatate erau personal TESA. Adica oameni care fac munca de birou. Intre timp, numarul personalului TESA s-a marit, fiind inventate alte functii pentru a fi rasplatiti diversi membri de partid, cunostinte si rude ale celor care conduc orasul.

Desi in cercurile politice se recunoaste ca Publiserv este o gaura neagra pentru bugetul unei primarii aflate in pragul colapsului si se admite ca societatea ar trebui desfiintata alaturi de Locativserv si de Parking cat mai urgent, nimeni nu are curaj sa o faca, pentru ca aceste societati reprezinta o importanta sursa de venituri pentru politicieni si camarilele lor dar si un mijloc prin care se plateste o anumita parte a presei prietenoase cu administratia Chitic. Totodata, prin Publiserv se pot controla cateva mii bune de voturi, deci va ramane in continuare asa cum este si acum adica un mijloc de risipire a banilor publici.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Foarte corect. Aceste societati capusa trebuie urgent desfiintate, insa cine sa puna in practica aceasta decizie daca din banul public se hranesc vulturii administratiei locale?!

  2. Milioane de euro pentru lucrări de mântuială, milioane de euro pentru girofar, bocanci și hrănirea purtătorilor de genți ajunși mari scule în administratie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.