Sergentul Ioan Petrescu, aflat in misiune individuala in Afganistan ca subofiter de stat major in Comandamentul Aeroportului Kandahar, a fost declarat “Eroul Saptamanii”.

Militarul, in varsta de 27 de ani, a primit distinctia din partea Comandamentului Regional de Sud al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate ISAF, care i-a recunoscut activitatea. Potrivit oficialilor, sergentul Ioan Petrescu este membru in brigada de politie militara si are la activ o impresionanta performanta profesionala bazata pe implicare, sarguinta, si devotament in a mentine un climat de siguranta in periemtrul Aeroportului Kandahar. Oficialii misiunii NATO au subliniat cateva din performantele militarului pietrean, care s-a remarcat in peste 250 de misiuni incununate de succes, pe parcursul carora a supravegheat 3.500 de incaperi, 2.800 de vehicule si 30.000 de oameni, reusind sa intervina si sa sisteze peste 280 de cazuri de contrabanda.

Portofoliul profesional al sergentului Ioan Petrescu arata ca in perioada 2007- 2009 Petrescu a activat ca soldat-gradat profesionist la Regimentul de Garda Mihai Viteazul, din anul 2009 a intrat in corpul subofiterilor si a fost repartizat la Batalionul 265 Politie Militara, in Bucuresti, unde e incadrat si in prezent. A mai participat la misiuni in Afganistan in 2011, cu Batalionul 2 Infanterie Calugareni.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.