Unul din amendamentele care au trecut în Strategia de Dezvoltare a Județului Neamț, aprobată recent, ține de dezvoltarea mineritului la suprafață și în subteran. El aparține organizației județene a PC Neamț, care vede posibilă această dezvoltare prin deschiderea de cariere(calcar, gresie), captarea de ape minerale și dezvoltarea unui brand de către o societate care să aparțină CJ Neamț, deschiderea exploatării de uraniu de la Grintieș. ”Acest din urmă proiect este de importanță națională și strategică, dar, la nivel regional, poate crea locuri de muncă în județul nostru, locuri de muncă atât de necesare astăzi”, a declarat Alexandru Mihai, președintele PC Neamț. ”Este extrem de important, însă să se facă acest lucru cu respectarea normelor de mediu și în corelare cu legislația în vigoare. Bineînțeles, dată fiind importanța strategică națională, că decizia nu va fi luată doar la nivel local, dar consider ca aceasta investiție trebuie să se regăsească în strategia județului”.
Un alt amendament propus și aprobat în aceeași strategie, este Dezvoltarea sportului profesionist de nivel național și mondial prin investiții în infrastructură, investiții care vor aduce nu doar rezultate în plan sportiv, ci și in plan economic, prin vizita participanților și turiștilor. ”Este o mare oportunitate pentru județul Neamț, crede șeful PC Neamț, deoarece putem fi deosebit de atractivi pentru cei din străinătate prin ceea ce oferim, prin frumusețea locurilor, dar și prin costuri reduse, dacă este să le comparăm cu ceea ce există astăzi în alte țări”.
În opinia liderului conservator, județul Neamt poate organiza un tur pentru ciclismul profesionist care să fie inclus în circuitul mondial (bineintes și în cel național). ”Putem realiza un Centru Olimpic pentru Caiac Canoe. Acesta se poate amenaja pe cursul actual al râului Bistrița sau în paralel cu acesta. Investitia constă în construirea unui canal in lungime de 2500-3200 de metri la o lățime de 60-75 de metri, a unei tribune pentru spectatori și a câtorva anexe necesare desfășurării activității specifice acestui sport. Investiția totală ar fi de 18-23 milioane de lei”, este optimist Alexandru Mihai. Ideea nu e tocmai nouă, a avut-o și fostul președinte CJ Vasile Pruteanu, dar a eșuat, evident, tot din cauza banilor. Ca proiecte sună bine, problema noastră e că mai avem gropi în asfalt, localități fără apă și canalizare și ne plasăm și în cea mai săracă zonă a Uniunii Europene.