Pana pe data de 19 mai, editorii si redactorii de publicatii culturale nemtene pot depune proiecte editoriale in vederea obtinerii unor finantari nerambursabile oferite de Administratia Fondului Cultural National. Suma maxima ce poate fi solicitata pentru un proiect editorial (maximum 10 titluri) este de 50.000 lei. Solicitantii trebuie sa faca dovada unei co-finantari de minimum 10% din bugetul total al proiectului, din surse proprii sau atrase. Alaturi de edituri si redactii de publicatii culturale, la competitie pot participa si persoane sau institutii publice care desfasoara activitati sau proiecte editoriale.
Bugetul alocat prin subventie de la Ministerul Culturii este de 4.000.000 lei. Se pot inscrie proiecte la sectiunile Carte, Reviste si publicatii culturale, Proiecte noile media (publicatii digitale offline si online) si Editie de poezie. Pentru contestatii este prevazut un buget de 200.000 lei. Nu sunt admise pentru finantare titluri editate sau reeditate in ultimii 15 ani. Perioada de derulare a proiectelor trebuie sa se inscrie intre data semnarii contractului de finantare (dupa 3 iulie) si 15 noiembrie 2015. Perioada de inscriere a proiectelor editoriale este 20 aprilie – 19 mai 2015, termenul limita fiind 19 mai 2015, ora 17:00. Administratia Fondului Cultural National este o institutie publica autonoma, al carei scop este de a gestiona Fondul Cultural National, de a finanta programele, proiectele si actiunile culturale organizate in tara sau in strainatate si de a sustine relatiile culturale internationale ale Romaniei.
Tot pana la sfarsitul lunii, Institutiile de cultura din judetul Neamt pot trimite proiecte culturale in vederea obtinerii unei finantari din Fondul international pentru promovarea culturii. Apelul a fost lansat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), data limita pentru aplicarea proiectului fiind 29 mai 2015. Proiectele eligibile sunt cele care se refera la activitati de realizare a operelor culturale si artistice, precum si de organizare a unor evenimente culturale si artistice la nivel national, regional si international, care pot contribui la implementarea strategiilor din domeniul cultural si cel al dezvoltarii.Actorii eligibili sunt artisti si creatori culturali, institutii publice responsabile de promovarea culturii nationale si asociatii obstesti ale caror activitati contribuie la promovarea culturii si creatiei artistice.