În timp ce PSD-iștii îi înalță ode (vezi declarațiile de vineri ale liderilor naționali PSD la alegerile de partid din Neamț- Omagiu pentru infractorul Arsene la alegerile PSD Neamț. Ciolacu: ”Vreau să-i mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni”), Ministerul Justiției nu se lasă cu una cu două și face demersuri pentru repatrierea infractorului fugar, Ionel Arsene.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit vineri (5 mai) cu ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni, pentru a discuta despre procedurile de extrădare ale lui Ionel Arsene și Darius Vâlcov, condamnați definitiv de justiția din România și aflați în acest moment în Italia. În ce îl privește pe Arsene, judecătorii italieni din Bari au respins în primă instanță, cererea de extrădare a autorităților române.

Potrivit ministerului Justiției, agenda întâlnirii a constat în cooperarea judiciară bilaterală în domeniul dreptului penal, cu specială privire asupra procedurilor de extrădare. „Fără a prejudicia cu nimic independența Justiției din România și Italia, ministrul Justiției a subliniat interesul bilateral și european pentru aplicarea riguroasă a Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre”, se arată într-un comunicat.

Predoiu a salutat decizia Procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind pe cetățeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, și a mulțumit ambasadorului pentru acest lucru. ”Cei doi oficiali au convenit asupra utilității și necesității continuării dialogului asupra subiectelor luate în discuție, inclusiv la nivel ministerial. Ministerul Justiției își exprimă interesul și speranța că autoritățile italiene îl vor localiza și aresta cât mai rapid pe cetățeanul român Vâlcov Darius, condamnat penal definitiv la închisoare cu executare de către Justiția română. Ministerul Justiției va desfășura, ca și până acum, toate competențele sale legale privind orice cetățean român condamnat penal definitiv până la aplicarea întocmai a deciziilor Justiției din România, indiferent de cât de mult ar dura aceste proceduri”, se mai arată în comunicatul de presă.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.