Intr-un document al Ministerului Sanatatii, emis ca raspuns la solicitarea unui cetatean, se arata negru pe alb ca in Romania nu a fost niciodata epidemie de coronavirus, pentru ca nu au fost intrunite conditiile necesare. Documentul a fost scos la iveala in urma cu 3 zile de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, insa nu a fost mediatizat de presa centrala la care au ajuns peste 40 de milioane de euro de la Guvernul Orban, ca taxă de protectie disimulata în contracte pentru difuzarea de mesaje catre populatie, privind masuri de protectie impotriva coronavirus.

Ministerul Sănătății a confirmat oficial că NU a declarat niciodată epidemie pe teritoriul național. Motivația: nu se întruneau condițiile epidemiologice pentru asta, adică nu s-a întrunit numărul de îmbolvnăviri/decese care să justifice declararea epidemiei. Din punct de vedete epidemiologic, în România nu exista un pericol real.

Culmea sarcasmului este că se susține oficial că starea de urgență s-a instaurat pentru că OMS a declarat pandemie în 11 martie 2020. Dacă ne reamintim bine, România încă se pregătea de anticipate atunci, iar autoritățile încă bagatelizau boala (la fel și experții vieții). Johannis desemnase în batjocură un premier, care a fugit rușinos din Parlament atunci când a auzit că s-ar putea să fie votat”, explica avocatul Gheorghe Piperea.

In documentul (raspuns) emis de Ministerul Sanatatii pe 23 iunie 2020, scrie cat se poate de clar ca ” Ministerul Sanatatii nu a emis nici un act normativ prin care sa declare epidemia de SARS- CoV-2 pe teritoriul Romaniei”, pentru ca ”declararea unei epidemii se realizeaza atunci cand numarul de cazuri de imbolnavire inregistrate la un moment dat intr-o regiune creste peste nivelul asteptat (endemic)”.

Prin urmare, se poate trage concluzia ca institutirea starii de urgenta a fost luata fara sa existe un motiv real, fara sa aiba in spate declararea unei epidemii. Pe langa zecile de gafe ale Guvernului PNL iesite la lumina in ultimele saptamani, se mai adauga acum si acest aspect, iar autoritatile trebuie sa explice care este adevarul pana la urma, avand in vedere ca starea de urgenta aproape a prabusit economia, a facut posibila cheltuirea a miliarde de euro din bugetul de stat fara proceduri specifice de achizitie si a afectat grav starea sanatatii a milioane de oameni care nici astazi nu au acces in spitalele inchise pentru cativa pacienti infectati cu coronavirus.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.