Senatorii au adoptat astazi, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Senatoarea PSD de Neamt, Emilia Arcan explica de ce trebuie sa plece acasa ministrul de Finante liberal si enumeră masurile de austeritate care vor fi luate de Guvernul PNL in urmatoarea perioada: ”Astăzi la Senat, ministrul Cîțu este sancționat prin moțiunea simplă și cu votul majoritar este trimis acasă !

Românii trebuie să știe ce măsuri de austeritate vor instaura liberalii în următoarele luni!

Motivele pentru care PSD solicită sancționarea și demisia ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu:

A îndatorat România cu 10 miliarde de lei,
A prăbușit cursul de schimb,
A umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența.

PNL desființează salariul minim pentru angajații cu studii superioare. Este o abordare de tip comunist, de ură față de intelectuali, care în viziunea PNL ar fi favorizați față de „proletari”.

PNL ia în calcul înghețarea legii salarizării. Unul din cele trei scenarii anunțate de purtătorul de cuvânt al Guvernului ia în calcul înghețarea Legii salarizării, ceea ce înseamnă tăierea unor drepturi deja câștigate de salariați în momentul legiferării, după negocierile cu sindicatele.

Abandonarea programului Prima Casă. Unul dintre cele mai longevive, apreciate și necesare programe
– O familie, o casă – este pe punctul de a fi desființat de PNL.

Luni, ROBOR la 3 luni a urcat la 3,03%. Marţi, acest indice a ajuns la 3,04%, cel mai mare nivel din 28 octombrie, când a fost tot 3,04%.

Guvernul PNL epuizează rezerva valutară a țării. 1,2 miliarde de euro a consumat BNR pentru a apăra moneda națională după prestațiile catastrofale ale liderilor PNL în prima lor lună de guvernare,

Reîncep scumpirile la utilitățile publice pentru populație: gaze și curent.
Guvernul PNL se împrumută într-un ritm amețitor la dobânzi uriașe. Ritmul este dublu față de guvernarea PSD iar costurile pentru aceste împrumuturi sunt la nivelul țărilor subdezvoltate.

România a avut cel mai mic preț la gaze din U.E., conform Eurostat. Este rezultatul plafonării tarifelor din OUG 114, pe care PNL se pregătește să o abroge. Dereglementarea ar determina creșterea facturilor cu 50 de lei la gaze și 100 de lei la energie electrică.

Declarațiile ministrului Finanțelor Publice conduc la:

Scăderea ratingului de țară,

Creșterea dobânzilor,
Creșterea euro față de leu,
Creșterea excesivă a datoriei publice,
Scăderea investițiilor străine.
Din păcate….!”, scrie senatoarea Arcan pe contul ei de facebook.

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.