În vizita de lucru de săptămâna trecută în județul Neamț, Ministrul Mediului, Mircea Fechet (PNL)a trecut și prin comuna Ceahlău, unde a văzut cu ochii lui distrugerile provocate de pârâul Schit în ultimii ani. Președintele PNL Neamț, George Lazăr, anunță că după vizita în teren, ministrul Fechet a promis că anul viitor se vor aloca bani pentru regularizarea albiei acestui pârâu, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol.

 

George Lazăr- președintele PNL Neamț:În calitate de președinte al PNL Neamț, doresc să atrag atenția asupra unei probleme stringente din comuna Ceahlău, judetul Neamț. Inundațiile repetate, cauzate de Pârâul Schit, au afectat comunitatea și au produs pagube materiale semnificative, mai ales in ultimii ani, 2018, 2020 și 2021.
Împreună cu domnul primar Dumitru Coroamă, l-am invitat pe Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl Mircea Fechet să vadă cu ochii săi problemele din teren provocate de aceste inundații. I-am avut alături și pe colegii subprefecți Adrian Ciobanu și Iulian Jugan, precum și pe comisarul șef al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan și reprezentați ai Administrației Naționale Apele Române. Aceste probleme sunt cunoscute de mine încă din anii 2020-2021, din perioada în care am fost prefect.
Această vizită a avut ca scop constatarea impactului devastator al inundațiilor asupra localității Ceahlău. Surparea malurilor de pământ poate duce la un real pericol pentru siguranța rutieră pe drumul judetean ce străbate localitatea.
Depunem eforturile necesare in această perioadă, pentru obținerea finanțării in vederea realizării studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic , pentru regularizarea pârâului Schit prin intermediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Din discuțiile purtate cu dl Mininistru Mircea Fechet, avem promisiunea, că se va găsi resursa financiară, ca in 2024 , acest proiect extrem de important să primească finantare si astfel sa inceapă lucrările de regularizare a pârâului Schit, punând capăt acestei situații critice in care se află locuitorii comunei Ceahlău.
I.C.
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bine ar fi să se facă și o toaletă publică în stațiunea durau, e de jale ce mizerie este prin traseele montane, gândiți-vă la o necesitate ….. și la respect față de natura și turiști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.