Ministrul PSD al Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta valul 6 de Covid, lansand in spatiul public informatii de o precizie care l-ar face invidios si pe Nostradamus. „Vârful acestui val o să fie între 7-10 august. Cea de-a doua variantă ar putea să fie august-septembrie – 70.000 de cazuri, Adică 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne să vedem. Vârful acestui val o să fie la sfârșitul lunii iulie-început de august. Acestea sunt date pur informative, țin să precizez asta, nimeni nu poate să știe exact ce se întâmplă. Discutăm de un virus foarte variabil”, a spus Alexandru Rafila, citat de presa centrala.

Acesta mai spune că românii vaccinați nu mai sunt protejați de infectarea cu coronavirus, iar numarul infectărilor este în creștere și România se va confrunta cu un nou val de infectări. “A început o creștere cu 80% în săptămâna 26 iunie – 3 iulie. Decesele au fost relativ puține e vorba de valori săptămânale. Evoluția din ATI nu pune probleme, dar a crescut numărul de cazuri. Numărul de cazuri internate în secții a crescut mult, mult mai lent. Rata de pozitivitate a crescut a cu 50% față de săptămâna precedenta. Tulpina Omicron este în continuare dominantă, 100% din secvențieri sunt cu Omicron. Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții.

Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând“, a declarat Rafila.

Guvernul ar urma să recomande din nou purtarea mastii in mijloacele de transport in comuna si in locurile aglomerate.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.