Ministrul Sănătății și cel al Mediului au fost ținuți la poarta șantierului Spitalului Modular de la Iași, pentru care CJ Neamt a platit peste 3 milioane de euro la initiativa lui Ionel Arsene, anunta stiripesurse.ro. Cei doi oficiali au făcut o vizită la unitatea medicală aflată în construcție pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar, deși își anunțaseră vizita, au găsit poarta închisă și nu li s-a permis accesul pe șantier. Ministrul Nelu Tătaru în acuză pe președintele CJ Iași că sfidează interesul comunității pe care o conduce de dragul intereselor politice. Ministrul Sănătății a declarat că spitalul ar fi trebuit să fie finalizat de acum două luni.

In jurul acestui spital s-a creat un adevarat scandal dupa ce presa a dezvaluit ca firma din Turcia cu care s-a facut contractul, nu ar putea asigura toate modulele pentru care s-au platit bani grei din bugetul CJ Neamt si CJ Iasi, afacerea mirosind a țeapă pe bani publici. Mai multe detalii, AICI!

In timp ce cei doi ministri erau impiedicati sa intre pe santier, presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a postat un mesaj pe Facebook: “La Letcani, unde amplasam spitalul mobil, nu este casa fara stapan. Nu vine Costel Alexe pe mosia lui si face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poti asa sa spui arogant ca tu, ministrul Drujba chemi presa la Letcani. Sunt in derulare tot felul de proceduri legale, dar si tehnice si nu cred ca este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de taiat si nici capre negre de impuscat. Sa faceti ce, la Letcani, domnilor? Sa verificati spitalul lu’ Popa? Va garantez ca se va face. O sa va invit la inaugurare. La fel cum ii voi invita si pe ministrul sanatatii, dar si pe prefect“, a scris Maricel Popa.

Această unitate medicală a fost începută defectuos. Orice spital modular trebuie să aparțină, ca secție externe, de un spital funcțional acreditat. Nu știu de ce președintele CJ Iași a ales această cale, dar iată care este rezultatul acestor ambiții politice: unitatea nu este gata nici acum, deși trebuia să fie finalizată de acum două luni. Această întârziere este motivul pentru care am venit astăzi aici. Nu pentru a trage pe cineva la răspundere, ci pentru a ajuta. Din păcate, nu am fost primiți pe santier, nu ne-a întâmpinat nimeni în incinta în care sunt înșiruite câteva containere despre care nimeni nu știe de destinație au. Ne-am oferit sprijinul pentru ridicarea spitalului modular de la Iași, specialiștii noștri au fost în permanență aici, dar nu au fost consultați. Este, repet, doar o ambiție politică a președintelor CJ Iași”, a declarat ministrul Sănătății, citat de stiripesurse.ro

Imagini de la fata locului (sursa: BZI)

https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/1205961639751388/

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.