Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, au facut ieri o vizita de lucru pe DN 15, drum care este in plin proces de reabilitare. Intr-un comunicat de presa, CJ Neamt anunta ca asfaltarea intre Piatra Neamt si Bicaz a fost finalizata, urmand ca pana la sfarsitul anului, sa fie duse la bun sfarsit si lucrarile de consolidare si modernizare pe tronsonul cel mai problematic, Bicaz- Poiana Largului, unde sunt peste 70 de locuri in care se produc alunecari de teren. Arsene a anuntat ca Minsterul Transporturilor va finanta noi investitii in drumurile din judetul Neamt.

Comunicat de presa, CJ Neamt:

Vești bune pentru participanții la trafic și pentru turiștii care tranzitează cea mai importanta zonă turistică a județului Neamț! Lucrările de reabilitare a tronsonului Piatra-Neamț – Bicaz, al drumului național DN 15, începute în luna iunie a anului curent, au fost finalizate, urmând ca, până la sfârșitul anului 2019 să fie finalizate și lucrările de modernizare și consolidare pe tronsonul Bicaz-Poiana Largului, unde experții au identificat peste 70 de puncte de calamitate.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru în județul nostru, împreună cu directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat și directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, a declarat: „Spuneam, în 2017, în prima mea vizită la Poiana Largului-Bicaz, despre un drum, DN 15, cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de mulți turiști, un drum care a fost practic construit în jurul anului 1947, un drum vechi, pe care nu s-a mai intervenit deloc. Iată că Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor și elementelor de siguranță.L-am rugat pe domnul Laicu să identifice punctele nevralgice, astfel încât să putem aloca sumele necesare și să închidem absolut toate problemele pe acel drum, ca să-l finalizăm și să poată fi dat în circulație așa cum trebuie, fără calamități, fără alunecări de teren și fără problemele care au existat în istorie.

Ministrul Transporturilor a fost însoțit pe teren de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care a ținut să precizeze: „Așa cum am promis oamenilor, și suntem de cuvânt, am reușit să finalizăm Drumul Național 15de la Piatra-Neamț până la Bicaz, la Baraj, urmând ca, în următoarele luni, să finalizăm un drum extrem de important pentru economia județului Neamț – Bicaz-Poiana Largului. Pe drumul național care leagă mănăstirea Văratec și mănăstirea Agapia a fost turnat deja covorul asfaltic, urmând ca, în perioada următoare, de la Humulești până la Pluton, să fie turnat covor și, de asemenea, de la Castelul de Apă de la Roman până la Moțca, la limita cu județul Suceava. Așadar, sunt investiții extrem de importante pe care Ministerul Transporturilor le face în județul Neamț și doresc să vă mulțumesc în numele locuitorilor județului nostru!

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.