Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anuntat la Iasi anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată: ”2027, DACĂ nu vor fi contestații”

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la Iaşi că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş ar trebui sa fie finalizată cel mai târziu în anul 2027, insa a precizat că acest termen nu e prea sigur, pentru ca depinde de modul în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţii.

Lucian Bode a spus, în cadrul unei dezbateri la Iaşi, privind dezvoltarea infrastructurii, că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş rămâne o prioritate pentru actuala guvernare şi că aceasta poate fi terminată în anul 2027, relateaza stiripesurse.ro

Toată lumea spune, în regulă, foarte bine, termene, studii de fezabilitate, dar când veţi finaliza Autostrada Unirii? În condiţiile în care procedurile sunt în linie dreaptă şi nu avem parte de contestaţii, ceea ce propuneam să schimbăm modul în care se judecă aceste contestaţii, să nu stăm ani de zile în instanţă, anul 2027 din punctul nostru de vedere este anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată“, a declarat Lucian Bode.

El a mai spus că studiul de fezabilitate pentru sectorul Târgu Mureş-Târgu Neamţ va fi finalizat până în luna ianuarie a anului 2021, în timp ce pentru sectorul Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate va fi urcat urcat pe SICAP în perioada imediat următoare. Studiul de fezabilitate pentru autostrada era pe ultima suta de metri pe timpul guvernarii PSD, insa liberalii au decis ca trebuie reluat totul de la zero.

La începutul anului 2021, în ianuarie, avem finalizată revizuirea studiului de fezabilitate pentru Târgu Mureş-Târgu Neamţ. Etapa următoare este cea de scoatere la licitaţie a proiectării şi execuţiei. Sunt aproximativ 200 de kilometri. Pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, astăzi am anunţat transmiterea de către ANAF a documentaţiei, vom urca pe SICAP anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi va urma întocmirea proiectului tehnic. Astfel, după această etapă vom putea scoate la licitaţie execuţia“, a declarat Bode.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.