Un minor din Poiana Teiului, judetul Neamt, in varsta de 14 ani impliniti in luna aprilie, a ajuns in aceasta seara (15 iulie 2017) la Spitalul Judetean Neamt, in stare grava dupa ce a baut alcool in nestire.

C.P. (fiind minor ii vom publica doar initialele) a consumat bauturi alcoolice impreuna cu un alt minor de 17 ani, tot din localitate, in satul Dreptu pe malul raului Bistrita, pe un dig, feriti de ochii lumii. Un adult ii alimenta cu alcool, pentru ca fiind minori nu puteau sa-si cumpere singuri.

La un moment dat, in jurul orei 18 unul dintre ei a sunat la 112, pentru ca ambii incepusera sa se simta extrem de rau dupa ce consumasera o cantitate apreciabila de alcool.

La fata locului a ajuns o ambulanta dar si mamele ambilor copii. Mama celui de 17 ani care se prezenta un pic mai bine decat cel de 14, a refuzat ca fiul ei sa fie transportat la spital. C.P. era semiconstient (in pragul comei alcoolice) si a fost dus la spital cu acceptul mamei, unde a fost internat la Sectia Psihiatrie pentru tratament specific dezalcoolizarii.

C.P. este spaima scolii si a intregii comune Poiana Teiului. El locuieste doar cu mama sa si cand are chef mai locuieste cu bunica si cu strabunica sa, pe care le maltrateaza frecvent. Pe numele sau sunt inregistrate numeroase plangeri si are cel putin cinci dosare penale pentru fapte de furt, una dintre victimile sale fiind o batrana.

El este abia in clasa a sasea pe care anul acesta a repetat-o a doua oara, la scoala fiind de asemenea violent si extrem de indisciplinat. Elevii, parintii si profesorii sunt terorizati si scandalizati deopotriva de comportamentul minorului care merge beat la ore, sfideaza profesorii si isi maltrateaza colegii. Un episod de o gravitate maxima s-a petrecut cand C.P. a fost la un pas sa spanzure un elev de gardul scolii.

Pentru ca este minor, (dupa cum bine se stie, legislatia in Romania este extrem de proasta in ceea ce priveste minorii- problema) nici politistii nici cei de la DGASPC nu au putut face mare lucru pana acum, insa odata cu implinirea varstei de 14 ani, cazul lui C.P. poate fi altfel abordat din perspectiva legala, dupa aceasta varsta, minorii fiind vizati de alta incadrare judiciara. Cel mai probabil, dupa aceasta ultima escapada, politistii vor putea cere expertizarea psihiatrica a minorului si in functie de rezultat vor putea lua masuri atat ei cat si cei de la Protectia Copilului.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.