Minorul care in noaptea de miercuri spre joi a talharit si batut un batran la Poiana Teiului (Vezi stirea AICI!), este C.P. in varsta de 14 ani, despre care noi am mai scris. El este spaima comunei (Vezi AICI detalii despre situatia lui si despre ”ispravile” pe care le-a mai facut- MINOR DE 14 DE ANI, SPAIMA COMUNEI, AJUNS LA SPITAL ÎN PRAGUL COMEI ALCOOLICE)

Inainte cu cateva zile de ultima talharie, duminica (15 octombrie) C.P. a intrat peste un alt batran in casa, tot la Poiana Teiului, pe care de asemenea l-a batut si talharit.

Pe numele baiatului, la politia din comuna sunt inregistrate aproximativ 20 de dosare penale pentru furturi, agresiuni si talharii, insa politistii sunt ca si legati de maini si de picioare pentru ca potrivit legislatiei pe care nimeni nu vrea sa o schimbe, pana la varsta de 16 ani minorii nu raspund penal. Deci nici de aceasta data el nu a putut fi retinut.

De la Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei ni s-a spus ca a fost sesizata DGASPC si s-au facut demersuri pentru internarea micului infractor intr-un centru de specialitate, insa mama lui s-a opus de fiecare data iar fara acordul ei nu se poate lua aceasta masura.

El ar putea fi internat totusi intr-un centru de primire a minorilor, insa doar dupa o procedura greoaie, de durata si dupa o hotarare judecatoreasca. Dar chiar si asa, ar mai putea sta mult si bine in libertate pentru ca in Romania sunt doar trei centre de acest gen, toate supraaglomerate. Minorii care ajung in astfel de centre nu pot fi tinuti mai mult de o luna pentru ca asteapta altii la rand care trebuie sa le ia locul, iar pentru fiecare minor costurile pe perioada internarii (3.000 de lei) trebuie suportate de familie sau de DGASPC, dupa caz.

O solutie salvatoare ar fi construirea unui centru pentru minorii delincventi in judetul Neamt. Dupa preluarea functiei in 2016, Ionel Arsene, presedintele CJ a facut o astfel de promisiune, insa se pare ca a uitat-o.

Pana atunci, comunitati intregi sunt nevoite sa suporte astfel de elemente agresive in fata carora statul catre platim taxe si impozite este neputincios si/sau nepasator.

Ultimele fapte ale lui C.P. au starnit un nou val de revolta printre locuitorii din Poiana Teiului si cei mai multi afirma ca este doar o chestiune de timp pana cand acesta va comite o crima.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.