Rocom Central, firma care administreaza Hotelul Central si strandul din Piatra- Neamt, primeste o noua lovitura. In urma cu doar o luna, primarul Dragos Chitic afirma ca strandul nu este administrat corespunzator de firma in cauza si urma sa analizeze masurile care se impun. Acum, consilierul local Catalin Misaila (ALDE) depune un proiect de hotarare de CL, care daca va fi introdus pe ordinea de zi si va fi aprobat va duce la rezilierea contractului pentru administrarea strandului intre Rocom Central si Primaria Piatra- Neamt.

In referatul de aprobare, Misaila propune ”rezilierea contractelor de administrare ale cimitirelor si strandului si trecerea acestor obiective in administrarea directa si nemijlocita a primariei Piatra- Neamt”. Cum precedentul a fost deja creat prin trecerea pietei in administrarea primariei, acum nu mai depinde decat de majoritatea PNL-PMP pentru ca si celelalte obiective (strandul si cimitirele) sa fie trecute tot in administrarea directa a primariei.

Misaila motiveaza propunerea prin faptul ca delegarea administrarii unor bunuri si servicii catre terti, creeaza nemultumiri tot mai mari in randul locuitorilor din Piatra- Neamt si nu asigura nivelul asteptat de venituri din redevente.

Cimitirelor si zonei de agrement (n.a. strandul) le sunt asociate scandaluri nesfarsite, mai mult sau mai putin cunoscute opiniei publice. Printre avantajele preluarii in administrare directa, le subliniez pe urmatoarele: asigura tinerea sub control direct a cheltuielilor, inclusiv de natura salariala, greu de impus unei entitati comerciale distincte; veniturile se realizeaza direct si integral la nivelul municipalitatii; colaborarea cu societatile comerciale prestatoare de servicii ale municipalitatii se realizeaza in conditii de operativitate. De asemenea, subliniez ca se poate elimina total suspiciunea de favorizare a unei clientele politice, ceea ce va contribui la cresterea increderii locuitorilor municipiului in administratia locala”, se arata in documentul intocmit de Misaila.

In articolul din urma cu o luna, ROCOM CENTRAL A DAT-O-N BARĂ CU ȘTRANDULaratam ca potrivit unor surse din primarie, inca din timpul verii s-a luat in calcul rezilierea contractului pentru administrarea strandului. Rocom Central este societatea care detine si Hotelul Central din Piatra- Neamt si se pare ca are probleme financiare incepand de la sfarsitul anului trecut cand a trecut la concedieri si la reduceri de salarii in randurile personalului hotelului. Mai exista si zvonul potrivit caruia intre patronii Rocom Central si Gheorghe Stefan (Pinalti) ar exista niste tensiuni, iar acesta din urma prin influenta mare pe care inca o are in mediul politic si de afaceri ar urmari mazilirea lor financiara. La vremea respectiva, Catalin Roca, administratorul Rocom Central, a refuzat sa comenteze situatia.

Sedinta de Consiliu Local in care ar putea fi supus dezbaterii proiectul lui Catalin Misaila, va avea loc joi, 26 octombrie.

Ionut CORFU

 

 

Sedinta ar urma

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.