Nervii si nemultumirile dau in clocot la Borca, dupa ce duminica (23 septembrie), un adolescent de doar 16 ani din comuna, a fost tâlharit si nenorocit in bataie de un grup de tigani care locuiesc in comuna si fac parte dintr-o comunitate rromă cu sute de persoane care se dedau deseori la fapte de violenta, fara ca autoritatile locale sa se poata impune in fata lor.

Cazul tanarului Damian a umplut paharul borcenilor, iar acestia s-au mobilizat si au anuntat pentru maine, 24 septembrie, un mars de solidaritate in comuna Borca, sub deviza ”Si eu pot fi Damian”. Marsul este autorizat si va incepe de la ora 13 din fata Liceului Mihail Sadoveanu, anunta organizatorul, Radu Emil Constantin: ”În urma evenimentului neplacut ce a avut loc în comuna Borca, am hotărât să organizăm un marș în semn de solidaritate fata de Damian. Punctul de plecare e de la poarta liceului. Maine, 24.09.2020, ora 13. Marsul este legal, fiind aprobat de primarie”, spune organizatorul, pe contul lui de facebook. Tot pe facebook a fost creat si un grup intitulat ”Si eu pot fi Damian”, care a adunat in cateva ore, peste 700 de membri.

Reamintim ca este revolta maxima printre localnicii din comuna Borca, judetul Neamt, dupa ce un tanar de doar 16 ani a fost talharit si nenorocit in bataie duminica seara (20 septembrie), de o gașcă de țigani din comuna, 4 la numar, cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani.

Potrivit localnicilor, totul s-ar fi petrecut in fata unui magazin din centrul comunei, unde victima a fost abordata de grupul de tigani, apoi talharita si snopita in bataie. Acum, tanarul de 16 ani este in stare grava la un spital din Iasi, dupa ce a suferit lovituri puternice la cap.

Dupa aflarea vestii, in comuna este o stare de maxima revolta, pentru ca oamenii s-au saturat de cele cateva sute de tigani care au venit cine stie de unde in comuna si care comit frecvent infractiuni cu violenta. Localnicii acuza ba primaria pentru ca le acorda ajutoare sociale si le permite sa locuiasca in comuna fara forme legale, ba politia din comuna, ca nu este in stare sa tina in frau o minoritate care baga groaza in populatia majoritara. De astazi, pe retelele de socializare au inceput sa curga mesaje de ingrijorare, de revolta dar si de mobilizare, prin care localnicii se indeamna unii pe altii, ”Să ne unim și sa-i scoatem afara din comuna!”. Ieri, cei 4 agresori au fost retinuti. Alte detalii, AICI.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.