Situatie cel putin ciudata, invaluita intr-un mister total, la Spitalul Judetean Neamt. Potrivit unor informatii din presa locala de ieri (4 aprilie), directorul Spitalului Judetean Neamt, medicul Codrut Munteanu si-ar fi dat demisia. La momentul aparitiei stirii, la Consiliul Judetean Neamt, institutie in subordinea careia se afla spitalul, nu  se stia absolut nimic despre o demisie, ba mai mult, nu stia nimeni nimic nici despre director, care incepand de ieri nu mai raspunde la telefon.

Nici astazi (5 aprilie) lucrurile nu s-au schimbat. Telefonul directorului Munteanu suna dar nu raspunde nimeni, medicul Alexandru Juncu (director medical si purtator de cuvant la SJ Neamt) refuza si el sa raspunda la telefon, iar de la CJ Neamt am primit acelasi raspuns ca seara trecuta, ca nu a reusit nimeni sa ia legatura cu Codrut Munteanu.

Pana sa-l dea cineva disparut, pe surse circula informatia ca directorul ar fi amenintat ca este foarte hotarat sa-si dea demisia, iar acum la nivelul CJ, se incearca sa se dreaga busuiocul. Ori directorul sa renunte la demisie, ori sa nu se afle motivele. In randurile cadrelor medicale se vorbeste ca medicul Codrut Munteanu, venit din mediul privat, ar fi incercat sa schimbe unele lucruri in ceea ce priveste functionarea spitalului, inclusiv pe zona de comunicare, mai ales dupa scandalul ortopezilor arestati, insa s-ar fi trezit cu niste piedici din partea ”capuselor” infipte in functiile si banii unitatii medicale. Fiind cunoscut ca un om destul de integru, Munteanu ar fi ales sa se dea deoparte, vazand ca nu face fata ”sistemului” care l-ar fi vrut director doar de decor.

De la CJ Neamt ni s-a promis ca in cel mai scurt timp posibil (speram ca mai devreme de saptamana viitoare) se va transmite o pozitie oficiala vizavi de ce se intampla la Spitalul Judetean.

Medicul Codrut Munteanu este director al Spitalului Judetean Neamt din luna iulie 2018, cand a preluat functia prin concurs. Pana atunci, el fusese director al unei clinici private din Bucuresti.

Ionut CORFU (sursa foto coperta: Mesagerul de Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.