Se adanceste misterul in cazul celor 6 cadavre de porci, gasite pe 25 noiembrie in canalul de aductiune al raului Bistrita, la hidrocentrala Savinesti. Ieri au sosit la DSV Neamt (institutia a uitat sa anunte si presa, conducerea fiind in concediu) si rezultatele analizelor de laborator facute la Iasi. Acestea indica faptul ca porcii nu erau infestati cu pesta porcina, au declarat surse din DSV pentru tvmneamt.ro.

Toti cei sase porci cantareau undeva la 120 de kg si este greu de crezut ca ar fi putut muri toti odata in urma unei afectiuni medicale, alta decat pestă porcina, spun medici veterinari contactati de tvmneamt.ro. La fel de greu de crezut este si faptul ca porcii s-ar fi înecat accidental toti odata, mai ales ca suinele sunt bune înotatoare, de aceea, ramane un mister motivul pentru care cineva ar fi putut arunca 6 porci in apa.

Porcii gasiti in canalul Bistritei nu aveau crotalii si nici nu s-au gasit in urechi urme ca ar fi avut vreodata asa ceva, prin urmare, se banuieste ca acestia nu provin de la un crescator autorizat, pentru ca aveau si cozile intregi. Specialistii spun ca in crescatorii se obisnuieste sa se taie cozile porcilor.

Ancheta politistilor continua pentru depistarea locului din care provin porcii si chiar daca nu erau infestati cu salmonela, cel/cei care i-au aruncat vor raspunde penal pentru infestarea apei. In paralel cu ancheta politiei, continua si o ancheta DSV.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.