Mitropolia Moldovei si Bucovinei baga sub pres ultimul scandal de la Manastirea Neamt.

Într-un raspuns trimis barbatului care-l acuza pe secretarul manastirii ca i-ar fi distrus casnicia, inaltele fete bisericesti îi transmit acestuia ca acuzatiile lui nu stau in picioare, pentru ca in cele doua sesizari trimise pe adresa Mitropoliei, nu se regasec si probe. Deci șefii ierarhici ai secretarului de la Manastirea Neamt, recunosc ca au dat un verdict in necunostinta de cauza.

Este evident ca cineva vrea sa se spele pe mâini, pentru ca nici pana astazi, pe barbat nu l-a contactat nimeni de la Mitropolie sa-si sustina acuzatiile, desi in raspunsul primit de acesta (foto jos), se arata, adica se minte pe față, ca s-au facut cercetari. Abordarea este una clar partinitoare, pentru ca nicio sesizare nu trebuie sa contina si probe, nici macar una facuta la politie sau la oricare alta institutie. Sesizarea se trimite, apoi cine are de ”cercetat cazul”, contacteaza petentul pentru ca acesta sa-si sustina si sa probeze acuzatiile. Daca Mitropolia ar fi vrut cu adevarat sa afle adevarul, nu ar fi apelat la metodat ”dat cu flit”, ci ar fi ascultat si versiunea celui care a trimis sesizarile.

In cazul de fata, raspunsul vine pe 16 februarie, abia dupa ce a intrat tvmneamt.ro pe fir, chiar daca in decurs de 3 luni, barbatul ”încornorat” la manastire, a trimis doua sesizari ramase fara niciun raspuns.

Intre timp, in posesia tvmneamt.ro au intrat noi informatii, cum ca la manastire s-ar petrece mult mai multe ”lucrări diavolesti”, care acum fac obiectul unei investigatii jurnalistice, si pe care le vom face publice daca se confirma.

Reamintim ca un nou scandal sexual a iesit la iveala la Manastirea Neamt, dupa cel de anul trecut, cand in perioada starii de urgenta, un tanar a acuzat un calugar ca i-ar fi facut avansuri sexuale in centrul de carantinare care functiona la acea vreme in manastire. De data asta, V.B., un barbat de 39 de ani din Vanatori Neamt, acuza ca secretarul manastirii, preotul duhovnic (calugar) I.T. i-ar fi distrus casnicia, dupa ce sotia lui ar fi avut o perioada indelungata o relatie extraconjugala cu calugarul, chiar in casa (chilia) de la manastire…. continuarea AICI.

In luna aprilie 2020, Manastirea Neamt a fost in centrul unui alt scandal care a facut inconjurul tarii, dupa ce un tanar carantinat la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al Mănăstirii Neamț, a demonstrat ca un calugar i-a propus sa intretina relatii sexuale. Mai multe detalii, in articolul de mai jos.

Mănăstirea Neamț, scandal sexual în centrul de carantină. Preot reclamat la 112

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.