Prin fonduri de la bugetul local, mai multe școli și licee din oraș vor beneficia de mobilier școlar nou. Sălile de clasă în care va fi modernizat mobilierul vor avea bănci duble reglabile și scaune ergonomice, care se pot regla în funcție de înălțimea copiilor, transmite Primaria Piatra Neamt, într-un comunicat de presa.

”Termenul de execuție pentru prima etapă a programului de dotare cu mobilier nou este de două luni. În primă fază, va fi modernizat mobilierul de la clasele pregătitoare de la mai multe unități de învățământ din oraș:

Septembrie:

  1. Școala Gimnazială „Elena Cuza” – 4 săli de clasă;
  2. Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” – 2 săli de clasă;

Octombrie:

  1. Școala Gimnazială Nr. 11 – 1 sală de clasă;
  2. Școala Gimnazială Nr. 7 (Văleni) – 1 sală de clasă;
  3. Liceul Teologic „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – 2 săli de clasă;
  4. Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” – 2 săli de clasă. 

La Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” și la Școala Gimnazială „Elena Cuza” a fost adus mobilierul complet pentru sălile de clasă.

Primarul Andrei Carabelea: „Am început un amplu program de dotare cu mobilier a sălilor de clasă din școlile din orașul nostru. Este o nevoie pe care o cunoșteam deja ca profesor și ca părinte. Și o problemă pe care am discutat-o în repetate rânduri cu directorii de școli și cu reprezentanți ai părinților. Anul acesta am început cu mai multe școli din oraș, un program de modernizare a mobilierului la clasele pregătitoare. Mobilierul achiziționat este unul ergonomic și reglabil, așa că va putea fi folosit pe o perioadă mai lungă de timp de copii. Dotarea cu mobilier nou va continua în fiecare an pentru ca în următorii patru ani să înlocuim mobilierul școlar din toate clasele. Am decis să facem această investiție din bugetul local în completarea proiectelor de modernizare pe care le-am demarat deja în peste o treime din unitățile de învățământ din Piatra-Neamț, pentru o distribuție echitabilă a condițiilor din școlile orașului.”, se arata in comunicatul Primariei.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.