Liberalii se mobilizează și la Pipirig, unde la sfârșitul săptămânii trecute, liderii PNL Neamț, în frunte cu George Lazăr, au avut o întâlnire cu activul de partid și întreprinzători privați din zonă. Constatările ”la firul ierbii” făcute de Lazăr, sunt cât de poate amare, acesta constatând că după două mandate ale actualului primar PSD, pipirigenii nu au apă și canalizare.
Am avut în acest sfârșit de săptămâna, o întâlnire foarte bună cu oameni de afaceri din comuna Pipirig si colegii din organizatia locală a Partidului National Liberal.
Au fost discuții consistente, despre viziunea noastră, a liberalilor cu privire la dezvoltarea zonei si a localității, cât si despre problemele cu care se confruntă cetătenii.
In mod clar, lipsa investitiilor in reteaua de apă si canalizare , lipsa propiu zisă a apei potabile, reprezintă cea mai gravă problemă a pipirigenilor si din păcate actuala administratie locală nu a făcut absolut nimic pentru a remedia si rezolva această problemă.
Mai mult, comuna Pipirig, era prinsă pe Programul Operational Infrastructură Mare, program de 311.000.000 euro, pierdut de către Consiliul Judetean Neamt si de Compania Judeteană, Apa Serv.
Si uite asa, ” TOVARĂȘII PESEDIȘTI ” , împreună cu nomenclaturiștii lor de partid, care conduc Consiliul Judetean si Compania Apa Serv, au pedepsit comuna Pipirig si pe cetățenii din localitate , care au pierdut șansa de a avea apă potabilă si canalizare.
DA, ați ghicit , e vorba de PSD, partidul din care face parte si domnul primar Dorneanu, care este si presedintele PSD Pipirig.
E vorba de PSD, partidul pe care, anul viitor domnul primar Dorneanu vă va cere să îl votati, promitând probabil că va face si va drege.
Intrebarea firească, este de ce nu a făcut nimic, absolut nimic până acum, in cele două mandate, pentru ca a avut si conducere la Consiliu Judetean, pe infractorul fugar Ionel Arsene, are si astăzi pe urmasii acestuia, colegii si sefii lui de partid- Pe domnul Vasilică Harpa Presedintele PSD Neamt, pe dl Vlad Angheluță, seful Apa Serv Neamt, prietenul domnului Harpa , cu un salariu de 7000 de euro/lună, pe domnul Ioan Asaftei, presedintele Consiliului Judetean, sustinut de PSD?
De ce? Va spunem noi. Pentru ca pe PESEDISTI nu îi interesează de probleme oamenilor, ei au apă, au de toate, nu au habar că sunt mii de oameni care trăiesc in judetul Neamt, in Pipirig, fără apă si canalizare.
Îi interesează doar de lefurile lor babane, de functiile lor si de parangheliile pe care le fac între ei, in locatiile de lux din Târgu Neamt.
O altă mare problema o reprezinta lipsa retelei de gaze naturale, iar aici, la fel ca si la problema cu apa potabilă, mai marii PESEDISTI de la judet, au pedepsit din nou locuitorii comunei Pipirig, alocând 0 lei, prin Programul National de Investiții Anghel Saligny, componenta gaze naturale. Si uite asa, proiect de apă si canalizare pierdut, proiect de gaze naturale nu există, iar oamenii din Pipirig sunt obligati sa traiască ca in comuna primitivă, fără apă, fără gaz ,fără canalizare.
Pentru a dezvolta localitatea, e nevoie de un plan ambitios de investitii , mai ales in turism, intr-un parc tematic care să dea valoare zonei, care să atragă turisti , in promovarea produselor si traditiilor locale si obligatoriu in rezolvarea problemelor grave, cu apa potabilă canalizarea si gazul.
DA, stim ce avem de făcut, avem si solutii pentru rezolvare problemei cu apa si canalizare si prin Programul Operational Dezvoltare Durabilă vom aduce bani europeni in Neamt, in Pipirig si vom face retele de apă si canalizare.
Sunt multe de făcut, stim să rezolvăm problemele si mai important ne dorim sa dezvoltăm Neamtul si Pipirigul. Avem un judet atât de frumos, cu oameni atât de buni si gospodari, cu tinutul Manăstirilor si avem datoria să punem Neamtul pe primul loc!”, spune George Lazăr.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.