Cetatenii de pe str. Nufarului din Piatra Neamt au ajuns la limita rabdarii, dupa ce au ramas fara apa de pe 30 martie, de la ora 4 dimineata.

Cei care au contactat redactia tvmneamt.ro, sustin ca nu au fost anuntati ca se va intrerupe apa. De la telefonul Apaserv pentru sesizari si reclamatii, au primit doar scuze, fara sa li se spuna cand se va relua furnizarea. Dupa o zi, au sunat la Consiliul Judetean Neamt, institutia care controleaza Apaserv. De aici au primit un raspuns dezarmant: ”Nu avem nicio putere”. Putere la CJ Neamt, pare sa fie doar in campaniile electorale, cand presedintele Arsene își pune casca în cap și se pozeaza pe conducte (foto). Tot Arsene, tot in campania electorala de anul trecut, candida pentru un nou mandat, intr-o alianata denumita ”Modernizarea Neamtului”. Si de atunci, se modernizeaza Neamtul de mama focului.

S-a facut o sesizare si la DSP, pentru ca dupa cum bine se stie, trecem printr-o pandemie, iar igiena trebuie respectata cu maxima rigurozitate. ”Este un abuz ce se intampla. Suntem cu facturile la zi, dar nu avem apa. Nu avem cu ce ne spala, insa toata lumea da din colt in colt, fara sa ni se spuna macar cat va mai dura situatia asta. Am inteles ca este si o greva acolo, dar nu e problema noastra. Noi trebuie sa beneficiem un serviciu pentru care platim”, este mesajul unuia dintre cetatenii afectati.

Demersurile oamenilor au ramas fara rezultat, pentru ca nici in aceasta dimineata (1 aprilie) nu aveau apa la robinete. Contactata de tvmneamt.ro, Maricica Radu, purtatoarea de cuvant Apaserv, spune ca sunt afectate nu una, ci 3 strazi din zona: str. Nufarului, str. Valea Alba si str. Mihai Viteazul, unde apa se furnizeaza totusi, dar cu presiune scazuta. Este vorba de o avarie la ”magistrala de 500”, aparuta de pe 26 martie. Conform unor estimari, interventia la avarie s-ar putea finaliza astazi in jurul orei 13, dar tot mai dureaza pana revine apa la robinete, pentru ca trebuie indeplinite niste proceduri specifice: umplerea conductelor, reglarea presiunii, etc.

Intre timp, Apaserv a mai anuntat doua avarii, care au lasat fara apa de ieri comuna Gîrcina si de astazi, comuna Bîra.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Si zona Ocol e de 3 zile fara apa !
    Aici in zona noastra sunt probleme de ani de zile pt ca alimentarea cu apa se face gravitational din rezervorul R6. Mai mult decat atat, desi e interzis de lege, Ocolul Garcina isi sustine serele conerciale cu apa tratata si in cantitati imense ! Acest fapt conduce la penuria de apa in zona.
    Doar noaptea este apa !
    Nimeni nu ne ajuta desi reclamatii au fost destule !
    Poate presa sa ii mai sensibilizeze: atat primaria care e proprietara conductelor dar si Apa Serv care tb sa monteze o statie de pompare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.