Modificări ale circulației rutiere pe principalele coridoare de mobilitate

Modificările aduse circulației rutiere pe principalele coridoare de mobilitate din oraș (Bulevardul Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bulevardul Traian, Strada Mihai Viteazul și Bulevardul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida) și pe străzile adiacente includ și montarea de noi indicatoare rutiere, cuprinse în proiectele tehnice. Toate aceste modificări au fost analizate și avizate atât în Comisia Rutieră a Primăriei municipiului Piatra-Neamț, cât și de către Serviciul Rutier al IPJ Neamț.

Noile indicatoare rutiere ar putea dezorienta participantii la trafic, de aceea, este bine de știut că pe perioada desfășurării lucrărilor, noile indicatoare (spre exemplu, cele care indică banda rezervată pentru transportul public sau interzis a vira la stânga/dreapta) nu sunt valabile și vor fi acoperite în cursul zilei de astăzi, 15 martie, de către constructori, care au sarcina de organizare a traficului conform planurilor avizate. Indicatoarele rutiere noi vor intra în vigoare la finalizarea lucrărilor pe coridoarele de mobilitate, atunci când traficul va fi dirijat prin sistemul de management inteligent.

Dacă se vor constata disfuncționalități punctuale în trafic, generate de noile reglementări, acestea vor fi reanalizate în Comisia Rutieră.

Lucrările la cele 3 coridoare de mobilitate urbana includ și reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, reorganizarea parcărilor, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou.

„Implementarea proiectelor de mobilitate urbană va însemna modernizarea orașului nostru. Ne dorim prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și transformarea orașului nostru într-unul modern, european, prietenos cu pietonii, redat oamenilor. Lucrările la cele trei proiecte se vor desfășura etapizat, astfel încât să se diminueze disconfortul pentru pietreni și pentru cei care tranzitează orașul” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Pentru o imagine de ansamblu asupra modificărilor care vor apărea în trafic în urma lucrărilor de pe coridoarele de mobilitate, atașăm proiectele tehnice de pe Bulevardul Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bulevardul Traian, Strada Mihai Viteazul și Bulevardul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida: https://bit.ly/IndicatoareMobilitatei

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.