Liberalii descriu un monument de incompetență și nepăsare la CJ Neamț. Potrivit președintelui PNL Neamț, George Lazăr, cele două mari proiecte cu care PSD-iștii și-au făcut adevărate campanii de imagine și cu care s-au lăudat prin gazetele de partid, drumul expres Piatra Neamț- Bacău și un nou spital județean, sunt abandonate din cauză că cineva din CJ Neamț, nu vrea sau nu poate să facă demersurile necesare, care intră în atribuțiile instituției patronate de PSD, cu președinte interimar, Ion Asaftei. ”Am fost în urmă cu două săptămâni -împreună cu Laurențiu Leoreanu, senatorul Eugen Țapu și primarul Andrei Carabelea- și am stat cred că vreo două ore la Ministerul Transporturilor la directorul CNAIR, domnul Cristi Pistol, să vedem și noi care e situația drumului expres Piatra Neamț- Bacău (…) Acest drum este foarte important pentru că leagă Piatra- Neamț și tot ce înseamnă zona metropolitană, zona Săvinești, Roznov, de infrastructura mare (n.red. autostrăzile aflate acum în construcție în Moldova). Acest proiect este într-un stadiu necunoscut, din păcate și spre uimirea noastră.

De ce e într-un stadiu necunoscut, pentru că cei de la CNAIR spun: dom-le, CJ Neamț, Asaftei- onor președinte, nu au mai făcut niciun demers. Nimic. Așteptăm să trimită studii, avize pentru studiul de fezabilitate, toată documentația necesară. Să vedeți surpriză: nu au trimis. Nici astăzi, CJ Neamț nu a trimis niciun act suplimentar la CNAIR pentru a merge mai departe în câștigarea și realizarea finanțării. Consiliul Județean fiind autoritatea în management, este responsabilitatea lor. Nu au mai făcut niciun demers. S-a așternut praful peste hârtii. Sper, să ferească Dumnezeu și Maica Domnului, să nu ne trezim ca și în situația POIM-ului (n.red. proiectul de 310 milioane de euro pierdut de Apaserv-CJ), că se așterne praful pe el, în loc să scrie Neamț să scrie Caraș Severin sau alt județ, că așa s-a întâmplat la POIM, și ratăm acel proiect de investiții.

Tocmai de asta m-am dus acolo. Cei de la CNAIR știu, mi-au arătat adresele, foarte multe adrese cu care au făcut revenire după revenire la CJ Neamț, doar ca cei de la CJ să-și facă treaba. Nu se mișcă cei de la CJ”, a declarat George Lazăr, într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul PNL Neamț.

Aceeași indolență o manifestă CJ Neamț și în ce privește un proiect CNAIR pentru o centură ocolitoare a orașului Piatra Neamț, față de care mai marii județului manifestă ZERO interes, mai susțin liberalii.

La fel stau lucrurile și în cazul noului spital județean promis de propaganda PSD-Arsene. ”Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, înțeleg că e cam în aceeași situație ca și drumul expres Piatra Neamț- Bacău. Din câte am discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, luni după-amiază în București, înțeleg că urmează, la fel, CJ Neamț, să vină să depună hârtiile, hârtii care, mare atenție, trebuiau depuse de acum cred că două luni. La fel, CJ Neamț este în întârziere în a depune documentația. De ce treaba asta, nu știu să vă spun. Pentru că cei de la CJ nu comunică. Au un vid de comunicare. Dacă orice-i întrebi sau orice le spui, sunt deranjați, sunt siderați, sunt iritați, sunt nervoși (…) Rolul unui președinte de consiliul județean nu e să aibă secretară și șofer, să se ducă de la Hanul Răzeșilor la CJ și înapoi la Hanul Răzeșilor. Competența unui președinte de consiliul județean e să fie în tot județul, să fie la București, să depună actele la timp, să câștige proiecte și să aducă bani în județul Neamț. Nu să se plimbe cu o mașină de la Hanul Răzeșilor până la consiliul județean”, a mai adăugat George Lazăr, făcând referire la Ion Asaftei, proprietar de han.

Recent, CJ Neamț a mai pierdut un proiect cu fonduri UE, pentru actualul spital județean.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Ce spital nou??? A fost mereu o vrăjeală. CJ este cea mai corupta instituție. UPU Piatra-Neamt este o cocină de 4 camere , mai nou medicii sunt registratori acum, fac cereri pe calculator pt a putea trata pacientul si a crescut timpul de asteptare a pacienților si daca gresesti o litera in numele pacientului, trebuie sa faci iar cerere pe calculator altfel nu te primește la raza sau ct. Asta doar pentru a fi controlati de manager, pt că este suparat ca doctorii fac prea multe explorări cu pacientii….pai de asta vin la spital oamenii, domnule manager- bucatar de lux🤣🤣🤣

    • Vai de steaua lor de incompetenți ! Așa este în toată țara. Nici nu cunosc fișa postului, nu știu pentru ce primesc salarii uriașe și sporuri. Cu atât mai necesară și mai urgentă ar fi o reformă administrativ teritorială. Dar cine s-o facă ? Analfabeții și impostorii ?

  2. Nu sunt de vină cei de la Cj Neamț ci NOI, prostimea județului care, prin votul nostru i-am cocoțat pe aceste înalte culmi ale nesimțirii și incompetenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.