Un bărbat din Poienari, județul Neamț, a fost reținut de polișiti noaptea trecută, după ce a comis mai multe infracțiuni. Mai întâi a făcut un scandal de pomină într-o cârciumă, unde a și bătut un alt bărbat, apoi a plecat la volanul unei mașini. Tras pe dreapta de polițiști, acesta a refuzat șă i se recolteze probe biologice. În schimb a suflat în etilotest, rezultând o alcoolemie de aproape 2 la mie în sânge, respectiv 0,84 în aerul expirat. ”Astfel, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, cu ocazia activităților specifice desfășurate pe raza localității Poienari, polițiștii au identificat în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde în prezența medicului a refuzat recoltarea acestora.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 18:00, bărbatul în cauză aflându-se în incinta unui bar, din localitatea Bozieni, ar fi provocat scandal, aplicând mai multe lovituri unui alt bărbat prezent în locația respectivă, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

În urma administrării materialului probator, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

Alți doi bărbați s-au ales cu dosare penale la sfârșitul săptămânii trecute. Unul pentru că a condus beat criță (peste 2 la mie în sânge) și altul pentru că a refuzat să se supună testului antidrog. ”La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Piatra Șoimului, a unui autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Ana Ipătescu, au procedat la oprirea în trafic, a unui autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din Roznov.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Sub suspiciunea consumului de substanțe psihoactive, conducătorului auto i-a fost solicitat să se supună testării cu aparatul Drugtest, acesta refuzând.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a prezentei substanțelor psihoactive în organism, în prezența cadrelor medicale acesta refuzând să se supună recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, mai transmite IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.