Un pompier ISU Neamt (conducator de autospeciala), a reusit sa evite la limita o posibila catastrofa, dupa ce a observat ca motorul unei masini luase foc chiar langa pompa de alimentare din benzinaria Petrom de pe str. Orhei din Piatra Neamt. Pompierul era in timpul liber si se asezase la rand pentru a-si alimenta autoturismul, cand a vazut ca de sub capota unui alt autoturism iese fum. A intervenit prompt, fara sa stea pe ganduri, a scos masina din zona de pericol, apoi a stins incendiul care inca nu apucase sa se manifeste cu toata puterea. ”În dimineața zilei de 28 septembrie, prin apel la “112”, pompierii nemțeni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism din municipiul Piatra-Neamț. Un caz precum multe altele, doar că solicitarea a venit chiar de la colegul nostru, Sg. Maj. Răzvan Petraru.

Răzvan se afla într-o stație peco din Piatra-Neamț, așteptând să alimenteze, atunci când a observat fumul ieșit de sub capota unui turism intrat în benzinărie. A coborât din mașină și a evacuat autoturismul din incinta stației fiind ajutat de conducătorul auto și de un angajat al operatorului economic.

În ordinea priorităților și a protocolului care se impune într-o asemenea situație a reușit lichidarea incendiului (manifestat la compartimentul motor) cu ajutorul stingătorului iar ulterior a decuplat bornele bateriei.

După toate aceste manevre a efectuat apelul la “112” anunțând incidentul. Echipajul ajuns la locul evenimentului a constatat că incendiul a fost lichidat în întregime de colegul nostru.

Sg.maj Petraru Răzvan este conducător autospecială în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț, încadrat din anul 2020”, transmite ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.