Deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, anunță că agenda strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2024 – 2029, a fost realizată, pentru a răspunde provocărilor întâmpinate. ”Noile priorități au fost adaptate pentru a răspunde provocărilor ridicate de peisajul politic global, care este remodelat de competiția strategică, precum și de instabilitatea globală în creștere și de încercările de a submina ordinea internațională bazată pe reguli.

În fața provocărilor fără precedent, de la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, lupta împotriva schimbărilor climatice, situația din Orientul Mijlociu și atenuarea impactului pandemiei de COVID-19, UE a apărut mai puternică și mai unită.

Pentru a continua pe această cale, liderii UE, prin măsurile și acțiunile incluse în Agenda Strategică a UE, va aborda aspirațiile cetățenilor săi și își va consolida competitivitatea, va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, va aborda migrația și va prelua conducerea în abordarea provocărilor globale.

Destinul nostru este în propriile noastre mâini. Avem talentul, curajul și viziunea de a ne modela viitorul cu succes. Această agendă strategică este angajamentul nostru comun de a servi fără echivoc cetățenii noștri și de a îndeplini obiectivul nostru fondator de pace și prosperitate.

Apartenența României la Uniunea Europeană ne oferă perspective și șansa de a face parte dintr-o familie, care găsește și propune soluții pentru a combate provocările care ne așteaptă”, transmite Cozmanciuc.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.