Deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, anunță că liberalii au depus un proiect de lege în Parlament, prin care cota unică de impozitare va rămâne neschimbată. ”Alături de colegii mei din PNL susținem cota unică, un sistem de impozitare care este benefic pentru români și România.

Pentru a menține acest sistem de impozitare, colegii liberali au depus o inițiativă legislativă de protejare a cotei unice. Voi vota pentru adoptarea acestei legi.

Cota unică este expresia unei viziuni pro-cetățean, pro-dezvoltare. Acest sistem de impozitare încurajează oamenii activi, creativi, cu dorință de a munci și a câștiga mai bine.Cota unică îmbină cel mai bine și mai echilibrat atât principiul egalității de tratament (toată lumea contribuie în aceeași proporție, acum 10%, indiferent de mărimea veniturilor realizate), cât și principiul echității (în sume absolute, cei care au venituri mai mari au o contribuție la buget mai mare decât cei care au venituri mai mici).

Acest sistem de impozitare a avut un efect pozitiv atât pentru economie, cât și pentru societatea românească”, transmite Cozmanciuc.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.