România va fi admisă în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, din data de 31 martie! Este un succes de etapă la care PNL a contribuit în mod direct și care aduce țara noastră mai aproape de Europa, reamintește deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc. ”Pe parcursul activității mele parlamentare am susținut activ îndeplinirea acestui obiectiv important pentru țara noastră. Pentru că asta înseamnă beneficii pentru români.
Până la aderarea completă la Spațiul Schengen, românii vor beneficia de aderarea cu frontierele aeriene și maritime. Asta înseamnă că toți cetățenii români care călătoresc în și dinspre statele din spațiul Schengen folosind aeroporturile sau porturile României nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.
Pe cale aeriană, românii vor călători în Spania, Italia, Franța, Germania, Elveția sau Austria, ori în alte state Schengen, așa cum călătoresc cu avionul de la București la Iași, ori de la Cluj-Napoca la București.
Concret, cei care pleacă sau intră dintr-un alt stat membru Schengen nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliției de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, ci vor merge direct către porțile de îmbarcare. Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii nu vor avea nicio obligație suplimentară.
Călătoria cu copiii va fi și ea mai ușoară, deoarece aceștia nu vor trebui să treacă de verificarea documentelor la ghișeu, realizată în prezent. Totuși, părinții vor trebui să aibă în continuare la ei documentele necesare pentru ieșirea din țară a minorilor, pentru cazurile de verificări inopinate din partea Poliției de Frontieră.
Documentele necesare în cazul unui minor sunt cele valabile și în prezent. O facilitate introdusă în acest sens este că însoțitorii minorilor, alții decât părinții sau reprezentantul legal, nu vor mai fi obligați să prezinte certificatul de cazier judiciar în format fizic. Acesta va fi consultat electronic de către polițistul de frontieră, iar dacă se constată că însoțitorul minorului a săvârșit anumite infracțiuni prevăzute de lege, acestuia nu i se va permite ieșirea din țară cu minorul”, transmite Mugur Cozmanciuc.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.