Deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, reactioneaza dupa schimbarea directorului Spitalului Judetean Neamt si aminteste ca medicul numit director interimar de Ionel Arsene, a refuzat o functie de conducere in spital in mandatul Danielei Marcoci. Cozmanciuc lasa sa se inteleaga ca Silviu Verzea a refuzat oferta pentru ca i-ar fi fost frica de eventuale represalii la adresa sotiei sale, care este angajata Complexului Muzeal Neamt, institutie aflata tot in subordinea CJ Neamt, unde director de marketing este sotul fostei prefecte PSD, Daniela Soroceanu.

Daniela Marcoci l-a inlocuit la conducerea spitalului pe medicul Florin Apostoae imediat dupa ce institutia medicala a trecut in subordinea Ministerului Sanatatii, prin urmare, daca Silviu Verzea ar fi acceptat sa faca parte din echipa ei, gestul ar  fi putut fi interpretat ca un afront la adresa CJ Neamt.

Iata reactia lui Mugur Cozmanciuc: Parlamentarii de la PSD-ALDE-Pro România au făcut niște modificări la Hotărârea privind instaurarea stării de alertă pe întreg teritoriul României, care depășesc cadrul constituțional și au introdus un articol prin care au blocat Guvernul în a-i putea schimba pe managerii de spitale.

Drept urmare, managerul spitalului județean Neamț a fost deja schimbat.

Vreau să îi mulțumesc domnului Marius Ghineț și echipei sale care, în ciuda mandatului scurt și a oprobriului public nedrept, atât timp cât a fost manager s-a dedicat în totalitate rezolvării problemelor și asigurării unor servicii medicale de calitate pentru nemțeni.

Pentru o corectă informare doctorul Silviu Dan Verzea a fost invitat să facă parte din echipa doamnei manager Daniela Marcoci, ca director medical, însă a refuzat oferta. Poate, la vremea respectivă, în luarea deciziei a contat că soția domniei sale lucrează la muzeul județean.

Revenind, eu nu voi emite judecăți de valoare, așa cum au făcut unii de prin județ în cauze similare, dar dacă domnul Verzea a acceptat oferta, târziu în noapte, sper ca de acum să demonstreze că poate să schimbe ce nu a funcționat cum trebuie, timp de atâția ani, și, totodată, să arate că nu se va lăsa implicat în legăturile ”bolnăvicioase” care au ținut spitalul în subdezvoltare, pentru că nemțenii au nevoie să le fie asigurate servicii medicale de calitate. Nu contest credibilitatea și profesionalismul domnului Verzea, ci îi doresc mult succes în calitatea de manager, pentru că succesul lui va fi unul al nemțenilor.

Dar nu pot să nu remarc, din nou, ipocrizia PSD prin vocea președintelui Consiliului Județean Neamț, care a avut de nenumărate ori ocazia să facă ceva concret pentru Spitalul Județean Neamț. Însă nu a făcut asta, în schimb a girat niște persoane care au făcut dezastru. PSD a fost încă de la începutul crizei sanitare un actor politic iresponsabil. Nu face excepție nici președintele Consiliului Județean Neamț, care nu a făcut decât să arunce cu invective și să se derobeze de răspundere. Continui să afirm, dincolo de subiectivism, că Neamțul are nevoie de mai mult decât vorbe.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Baltatesti – Targu Neamt 15km si Baltatesti – Piatra Neamt 30 Km. Daca cineva din comuna se duce la Tg. Neamt ii trebuie declaratie, iar daca se duce la Piatra (distanta dubla) nu ii trebuie declaratie. Oare ce va alege cel din Baltatesti , daca stie sa scrie o declaratie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.