COMUNICAT DE PRESĂ,  deputat Mugur COZMANCIUC, presedintele PNL Neamt: Economia României va primi un impuls serios în urma unor programe ce vor fi lansate de Guvernul PNL pentru companiile mari și IMM-uri

Companiile mari din România vor putea accesa un program de susținere pregătit de Guvern, în valoare de 8 miliarde de lei.

Guvernul PNL a aprobat memorandumul prin care se alocă banii pentru sprijinirea marilor companii din țara noastră, astfel încât acestea să treacă peste criza economică generată de criza sanitară. Unul dintre principalele obiective ale acestui program constă în păstrarea locurilor de muncă. Companiile mari pot accesa acest program de susținere pentru a păstra liniile de producție și angajații.

Efectul de multiplicare în economie al programului este de 28 de miliarde de lei.

Potrivit programului companiile mari vor beneficia de aceleași condiții cu cele ale IMM-urilor: astfel, acestea vor primi din partea statului român o garanție care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susţinerea activității curente a companiilor. Vor fi cumulate creditele de investiții cu cele de susținere a activității curente, de capital de lucru.

Beneficiarii acestor produse sunt persoanele juridice de drept privat înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990. Programul vizează în special companiile care au o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în anul 2019 și care au peste 250 de angajați.

Totodată, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că pregătește un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro. Banii urmează să fie alocați astfel:

550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant

350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente

100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Economia țării are nevoie de susținere pentru ca să putem trece peste această perioadă dificilă. Împreună facem România bine.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cate firme din judetul Neamt au o astfel de cifra de afaceri si atatia angajati. Boier Mugurel matale pe ce lume traiesti, nu intelegi ca practic de aceste ajutoare vor beneficia firmele straine iar firmele romanesti vor fi inchise pe capete sau asa suna ordinul pe Axa Berlin – Bruxelles – Moscova de distrugere a Romaniei cu ajutorul cozilor de topor mioritice. Boier Mugurel Catu vostru are si el Belina lui la Valcea de ce ne luati de prosti, ce stii mata Boier Mugurel despre realitatile judetului Neamt: cata populatie are, cati pensionari, cati someri, cate suflete plecate in lumea larga dupa o paine, cati dintre angajatii din sistemul public sunt multumiti de pozitia lor cu exceptia clientilor vostri cum or fi rosi, galbeni, verzi sau Michiduta sa- i mai pieptene. Cine face evaziune fiscala Boier Mugur in judet, cine ia spaga in judet, cine fura paduri bani etc etc ce stii mata: iti spunem noi ce stii NIMIC. Din ciuda pe Arsene ca ar fi furat mai mult decat voi – fara insa a dovedi inca ceva ati bloca toata Valea Muntelui cu 6 comune cu circa 35.000 de suflete doar ca lumea sa urasca PSD- ul si sa va voteze pe voi blocand lucrarile pe drumul Bicaz – Poiana Teiului. Mai vedem noi Boier Mugurel , prea ne credeti prosti dar lumea o sa va taxeze cum trebuie indiferent de mijloacele folosite de voi 5% va mananca si lada de gunoi a istoriei Boier Mugurel…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.