Mugur Cozmanciuc: Incompetența administrației PSD situează județul Neamț pe unul din locurile codașe la absorbția Fondurilor Europene! Trebuie să aducem Neamțul pe primul loc!

Comunicat de presa: Fondurile Europene, sursă de finanțare pentru bunăstarea nemțenilor

Apartenența României la Uniunea Europeană reprezintă un avantaj pentru comunitățile locale. Datorită fondurilor europene, multe dintre acestea au fost modernizate, iar cetățenii au parte de condiții de trai mult mai bune. Din păcate, nu putem spune asta și despre județul Neamț. Din cauza administrației social-democrate, județul nostru se situează pe locul 41 în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Ne-a salvat onoarea de a nu fi pe ultimul loc un județ cu o faimă negativă: Teleorman.

Acest loc rușinos ocupat de județul Neamț este cauzat de acțiunile păguboase girate de actualul președinte al Consiliului Județean Ionel Arsene, care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a “teleormaniza” Neamțul.

De exemplu, în Neamț nicio autoritate publică nu a depus proiecte pentru atragerea fondurilor europene, asta în condițiile în care banii europeni există și au fost deja accesați cu succes în alte județe!

Deși președintele CJ Neamț se bătea cu pumnii în piept că se luptă pentru ca nemțenii să aibă condiții mai bune, el nu a fost depus niciun proiect pentru dotarea spitalelor în lupta împotriva Covid19. Asta în condițiile în care până acum au fost depuse 145 de proiecte din restul țării cu o valoare totală de 2,932,152,514.90 lei.  Și acesta este doar un exemplu care ne arată incompetența și lipsa de interes de care dau dovadă Ionel Arsene și echipa cu care el conduce județul.

Neamțul poate deveni un județ fruntaș atrăgând investiții europene în infrastructura mare, în turism și în mediul de afaceri. Numai cine nu vrea nu accesează fonduri europene în perioada aceasta! Dacă nemțenii îmi vor acorda votul lor și voi fi președintele Consiliului Județean Neamț, îmi propun ca județul nostru să fie campion la absorbția de fonduri europene. Acești bani sunt mai mult decât necesari pentru a dezvolta comunitățile noastre. Vreau să arătăm că se poate să avem parte de bunăstare”, a declarat Mugur Cozmanciuc candidatul PNL la președinția CJ Neamț.

Pentru următorul exercițiu financiar, România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene. Banii vor fi folosiți pentru a reface infrastructura în România, inclusiv în județul Neamț, dar și pentru a se construi spitale, şcoli, ori pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare și revigorare economică, în scopul recuperării decalajelor față de țările dezvoltate din Uniunea Europeană.

tvmneamt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.