Comunicat de presa, Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt: Județul Neamț va beneficia de fonduri de la Guvern pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță. Copiii noștri sunt o prioritate!

Guvernul PNL a adoptat o serie de acte normative prin care se alocă fonduri externe nerambursabile, destinate achiziției de echipamente și materiale sanitare în vederea începerii noului an școlar.

Prioritatea Guvernului este asigurarea începerea școlii în condiții de siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Și autoritățile din Neamț se pregătesc pentru 14 septembrie și pun pe primul loc siguranța copiilor.

Pachetul de finanțare propus are o valoare totală de 175 de milioane de euro, care vor fi alocați după cum urmează:

  • 100 de milioane de euro: achiziția de tablete și dispozitive electronice destinate învățământului online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi.
  • 50 de milioane de euro: achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală (măști și dezinfectanți în școli).
  • 25 de milioane de euro: achiziția de containere sanitare mobile, care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro per container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Guvernul va achiziționa aproximativ 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar în scopul asigurării necesităților sanitare ale școlii. Acolo unde este nevoie, vor fi achiziționate toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizare.

Mă voi asigura și voi lua legătura cu colegii mei din județ, reprezentanți ai autoritățile locale, de la inspectoratul județean și cu cei ai unitățile școlare pentru a-i încuraja să aplice pentru fondurile de care au nevoie.

Instituțiile pot aplica în mod individual sau în parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor efectuate începând din luna octombrie. Toate achizițiile vor fi decontate dacă au fost achiziționate după data de 1 august.

Asta înseamnă că autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământul online, măști, materiale de protecție sanitară și care au efectuat deja aceste achiziții începând cu data de 1 august, sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli. Astfel, pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie.

Investițiile în educație sunt investiții în viitor și, implicit, în dezvoltarea viitorului județului Neamț. Le mulțumesc colegilor din Guvern că susțin Educația și investesc în viitorul copiilor noștri.

tvmneamt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.