Incasari la vistieria Fiscului nemtean dupa primele noua luni ale anului ce amintesc de anii de dinaintea inceperii crizei. La finele lunii septembrie figurau ca incasate peste 792 milioane lei in conturile de impozite si contributii fiscale. Cu un nivel mediu de plati in suma de 88 milioane lei lunar anul acesta, oamenii de afaceri nemteni dovedesc astfel seriozitate si bun management in masura in care au reusit sa achite obligatii fiscale comparabile cu cele din anii dinaintea crizei.
Astfel, incasarile la buget de anul acesta au cunoscut o depasire cu 4% a programului si cu 30,63 milioane lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut, inregistrandu-se in buget venituri de 792,01 milioane de lei. In contul bugetului de stat au fost achitat taxe si impozite in suma de peste 342,3 milioane lei, la bugetul de pensii au intrat 311,6 milioane lei, la bugetul sanatatii s-au virat peste 128 milioane lei, iar la somaj au fost achitate aproape 10 milioane lei.
Nivelul bun al incasarilor din acest an s-a datorat intr-o masura semnificativa si implicarii inspectorilor in recuperarea debitelor de la firmele care au inregistrat restante la buget. Conducerea Fiscului Neamt declara un nivel bun al incasarilor inregistrate dupa inceperea executarilor silite: masurile intreprinse in perioada ianuarie – septembrie 2014 au condus la recuperarea a 76 milioane lei din cele 223 de milioane lei avute in vedere la executare, ceea ce inseamna o treime din debite care a fost recuperata la buget. Cei mai multi bani s-au incasat imediat dupa trimiterea somatiilor la debitori, astfel ca in buget au ajuns peste 40,14 milioane lei, La acestia se adauga sumele poprite bancar si la terti, plus cele provenite din vanzarea bunurilor mobile si imobile sechestrate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.