Municipiul Piatra-Neamț proiecte pentru un viitor sustenabil (comunicat de presa Primaria Piatra Neamt)

În perioada următoare vor începe lucrările de execuție în cadrul proiectului de realizare a 6 stații de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Piatra-Neamț. Astăzi la sediul primăriei a avut loc o ședință de lucru pentru stabilirea calendarului de execuție a lucrărilor, la care au participat echipa de proiect din primărie, city managerul Vlad Moscalu, reprezentanți ai constructorului (SC Electromagnetica SRL) și ai dirigintelui de șantier (SC Das Project Engineering SRL).

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic׃ staţii de reîncarcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinta de judeţ.

Prin proiect se vor realiza 6 stații de reîncărcare în 4 zone din oraș, pe domeniul public, în parcări existente, astfel:

  • Parcare Str. Bistriței (lângă sensul giratoriu de la Shopping City) – 2 stații/ 4 puncte de reîncărcare;
  • Parcare B-dul Decebal (în parcarea din spatele Winmarkt Petrodava – 1 stație/ 2 puncte de reîncărcare
  • Parcare Str. Dimitrie Leonida (Piața Centrală, lângă Forum Center) – 2 stații/ 4 puncte de reîncărcare;
  • Parcare Str. Mihai Viteazu (Parcare Sala Polivalentă) – 1 stație/ 2 puncte de reîncărcare.

Cele 6 stații vor avea o capacitate de reîncărcare de 96 de autoturisme de capacitate medie într-un interval de 12 ore. Fiecare stație va putea asigura încărcarea simultană a două autoturisme la o putere maximă de 22 kW curent alternativ și 50 kW curent continuu. Stațiile vor fi echipate cu sisteme de comunicație care vor permite monitorizarea în timp real a funcționalității acestora, a disponibilității și a cantității de energie transferate.

„Protecția mediului, utilizarea eficientă a resurselor, scăderea emisiilor de dioxid de carbon sunt doar câteva din obiectivele pe care orice administrație locală trebuie să le aibă în vedere în prezent și pe viitor. Sunt, de asemenea, obiective pe care trebuie să le avem fiecare dintre noi dacă ne dorim un viitor bun pentru copiii noștri. Eu utilizez o mașină electrică și consider că facilitând încărcarea vehiculelor electrice în cât mai multe zone din oraș vom crea premisele ca mult mai mulți pietreni să opteze pentru astfel de autoturisme, beneficiile pentru mediu pe termen lung fiind semnificative” a declarat primarul Andrei Carabelea

După primirea ordinului de execuție a lucrărilor se estimează finalizarea investiției în termen de 6 luni, data de finalizare a proiectului prevăzută în contract fiind luna iulie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 1 371 152 lei, sumă din care 90 la sută reprezintă cheltuieli eligibile finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

(P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.