Un proiectil trasor, o lovitura de aruncator si mai multe cartuse au fost descoperite miercuri si joi la Talpa si la Brusturi, anunta ISU Neamt:

”Miercuri, 13.09.2017, la ora 08:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Talpa, comuna Bîrgăoani a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat de 41 de ani în timp ce efectua lucrări agricole de sezon. La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil perforant-trasor cal. 76 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Joi, 14.09.2017, la ora 11:52, în cadrul desfășurării pregătirii de specialitate în teren, echipa pirotehnică a raportat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț despre descoperirea unor elemente de muniție în pădurea din satul Poiana din comuna Brusturi. Pregătirea de specialitate era desfăşurată de un ofiţer şi doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au descoperit şi ridicat o lovitură de aruncător calibrul 60 mm și opt cartușe cal. 7,92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1000 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.