Un proiectil trasor, o lovitura de aruncator si mai multe cartuse au fost descoperite miercuri si joi la Talpa si la Brusturi, anunta ISU Neamt:

”Miercuri, 13.09.2017, la ora 08:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Talpa, comuna Bîrgăoani a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat de 41 de ani în timp ce efectua lucrări agricole de sezon. La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil perforant-trasor cal. 76 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Joi, 14.09.2017, la ora 11:52, în cadrul desfășurării pregătirii de specialitate în teren, echipa pirotehnică a raportat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț despre descoperirea unor elemente de muniție în pădurea din satul Poiana din comuna Brusturi. Pregătirea de specialitate era desfăşurată de un ofiţer şi doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au descoperit şi ridicat o lovitură de aruncător calibrul 60 mm și opt cartușe cal. 7,92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1000 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.