Actualizare stire: Drept la replică- Primarul de la Bodești, plângere la Poliție pentru deșeurile aruncate prin comună

Stirea initiala: Primarul comunei Bodesti, Marinel Barna si viceprimarita Elena Busuioc, sunt invitati de cetateni sa-si dea demisia. Cei doi sunt considerati responsabili de aparitia in comuna a unor gropi de gunoi improvizate, adevarate focare de infectie, fara ca administratia locala sa ia vreo masura. ‘‘Domnule primar, vă dați dumneavoastră demisia sau demiteți viceprimarul? Cam așa arată gropile de gunoi improvizate în Bodești. Aveți cunoștință despre ele?”, este mesajul pentru cei doi edili, facut public pe o pagina de facebook, intitulata Bodesti- totul pentru oameni, iar la postare sunt adaugate mai multe poze care infatiseaza albii de pârâuri si suprafete mari de teren din comuna, acoperite in totalitate cu deseuri.

Este evident ca o cantitate de deseuri atat de mare nu putea sa apara peste noapte, de aceea, primarul si viceprimarul ar trebui sa dea niste explicatii despre ce pazesc in comuna, daca nu au fost observate pana acum asemenea atentate la mediu si la sanatatea oamenilor.

De fapt, imaginile de mai sus sunt doar picatura care a umplut paharul, pentru ca starea infrastructurii rutiere din comuna Bodesti reprezinta o alta mare problema. La nici un kilometru de centrul comunei, sunt drumuri comunale care nu au fost reabilitate niciodata. Din cand in cand, in special primavara, cineva își mai aduce aminte de ele si se arunca in gropi cateva lopeti de balastru, in dispretul sutelor de familii platitoare si ele de taxe si impozite, dar nevoite sa foloseasca drumuri comunale care arata mai rau decat cele agricole. Marinel Barna este la primul mandat de primar. Desi pentru infrastructua se pot accesa fonduri UE si/sau guvernamentale, in aproape 4 ani, primarul nu a fost in stare sa faca nici macar un proiect pentru drumurile comunale si satesti.

In ceea ce priveste problema gunoaielor care sufoca localitatea, ar fi trebuit ca pana la aceasta ora, Garda de Mediu sa se fi autosesizat. Dar cum administratiile PSD sunt ceva mai gingase decat cele cu primari de dreapta, deocamdata primarul si viceprimarita de la Bodesti nu post fi atinsi nici macar cu o amenda. Si cum nici bunul simt nu se poate dobândi cu forta, bodestenii vor mai avea de asteptat pana li se vor rezolva problemele.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Toata Romania este sub gunoaie.Blestemati sa fiti cei care aruncati, sa muriti inecati in gunoaie.Frumoasa tara, pacat ca e locuita de asemenea mizerabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.