La Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ va avea loc miercuri, 27 mai 2015, ora 17, vernisajul expoziţiei „Viziuni paralele” cu lucrările de grafică şi sculptură semnate de artiştii ieşeni Constantin Tofan şi George Sorin Purcaru.

Absolvent şi în prezent profesor la Universitatea de Arte „George Enescu din Iaşi”, Constantin Tofan a a debutat în 1975 şi de atunci a participat la expoziţii de grup, colective şi internaţionale. A fost prezent de asemenea la Saloanele Moldovei din Bacău şi Chişinău, Saloanele „Artis” din Iaşi, şi Bienalele „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ. Expoziţiile personale au încântat publicul din Iaşi, Bucureşti, Piatra-Neamţ, Italia şi Franţa. A fost distins cu Premiul Primăriei Municipiului Iaşi la Salonul „Artis”, Premiul pentru pictură la Concursul Naţional „N.N. Tonitza” din Bârlad, Premiul pentru pictură la Bienala de Artă Plastică „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ. În 2003 i se decernează Premiul „Corneliu Baba” la Salonul „Artis” din Iaşi şi primeşte titlul de Cavaler al Ordinului Naţional pentru Merit.

Constantin Tofan este un artist care creează o lume misterioasă, rememorată, în care formele şi volumele proiectate se regăsesc într-o atmosferă pictată cu acorduri cromatice sonore care exprimă bucuria contopirii cu natura din care se inspiră.

George Sorin Purcaru este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, unde în prezent este cadru didactic. În 2003 a obţinut titlul de Master în Arte Plastice – specialitatea sculptură şi a participat la expoziţiile organizate de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi şi cele ale „Atelierului 35” din Iaşi. De asemenea a fost prezent la Salonul Anual din Galaţi, la Saloanele Moldovei din Bacău şi Chişinău şi la Bienala „Lascăr Vorel „ din 2013 de la Piatra-Neamţ, când a fost distins cu Premiul pentru sculptură. A primit pentru activitatea sa artistică bursa de studii „Ion Andreescu” acordată de UAP din România şi a participat la tabere de sculptură organizate la Cucuteni, Timişoara şi Iaşi.

Sorin Purcaru este un sculptor inventiv, cu o fantezie ce surprinde privitorul, care îmbină calităţile plastice ale materialului cu imaginaţia creatoare.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 mai – 17 iunie şi va putea fi vizitată zilnic între orele 10-18, lunea fiind închisă.

 

Muzeograf Violeta Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.