Consiliul județean Neamț nu prea are bani când vine vorba despre investiții în interesul general al cetățenilor. Pentru spitalul nou nu sunt bani de cofinanțare, nu sunt bani nici pentru spitalul ajuns în pragul dezastrului, pentru investiții în rețeau de apă, de asemenea, nu se găsesc bani, nu se găsesc bani nici pentru podul de la Luțca, în general, nu se găsesc bani pentru nimic. Dar, se găsesc bani pentru salariile sinecuriștilor și beizadelelor, ori pentru combinații cu garduri la preț de zidul chinezesc. Mai nou, s-au găsit bani și pentru ”frații de peste Prut”.

Printr-un proiect de hotarâre inițiat de Ion Asaftei (pus de PSD interimar în locul lui Arsene), Consiliul Județean Neamț urmează să dea încă o tranșă de 60.000 de euro pentru un monument care se contruiește în Republica Moldova. În urmă cu un an, CJ Neamț a mai dat alți 60.000 de euro, pentru același monument. Într-un an de zile, nemțenii plătesc în total peste 120.000 de euro, pentru un obiectiv pe care nu-l vor vedea niciodată, decât poate cel mult, în poze.

Monumentul urmeaza a fi ridicat in memoria lui Stefan cel Mare (,,Monumentul Stefan cel Mare si Sfânt oraș Causeni, Piata publica centrala de la intersectia strazii A. Mateevici si Pacii”), in orasul Căușeni din raionul cu acelasi nume, pozitionat in sud estul Republicii Moldova, la granita cu Transnistria. Valoarea totala a proiectului este de peste 477.000 de euro.

Finantarea din partea CJ Neamt, vine ca urmare a unei cereri de la Consiliul Raional Căușeni (Consiliu Judetean in variantă românească), in baza unui acord de cooperare incheiat cu CJ Neamt in luna aprilie 2022, in care nu se prevede nimic despre construirea de monumente, ci are prevederi privind schimburi si cooperari de ordin social sau economic.

Din 2017, presedintele Consiliul Raional Căușeni (omologul lui Asaftei) este Nicolae Gorban, un afacerist foarte bogat si extrem de controversat, despre care presa de peste Prut scrie ca are dificultati in a-și justifica cel putin o parte din avere. In 2019 a obinut un nou mandat, cu voturi si din partea PSRM, partidul din care provine Igor Dodon, cunoscut si ca omul lui Putin in Republica Moldova, la fel ca Ion Ceban, primarul de la Chisinau.

Tot în ședința de mâine, tot printr-un proiect inițiat de Asaftei, CJ Neamț va plăti salariul unui îngrijitor/muncitor de la mănăstirea Bisericani.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Asta fac cei care ne conduc, atât la nivel central cât și local încă din anul 2020. Totul pentru alții, nimic pentru români. Jalnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.