Primarul de Piatra Neamt, Andrei Carabelea, a initiat un Proiect de Hotarare, prin care cere din bugetul local, 15.000 de lei pentru colindatorii care vor vizita primaria cu ocazia sarbatorilor de iarna. Banii ar urma sa fie alocati la capitolul ”Cultură, recreere și religie”.

Proiectul va fi supus aprobarii consilierilor locali, in sedinta de CL de pe 26 noiembrie. Conform referatului de aprobare, banii vor fi folositi ”pentru premierea grupurilor de colindatori care vor vizita institutia in perioada Sarbatorilor de Iarna. Suma propusa reprezinta cheltuieli pentru premierea in bani si achizitionare de dulciuri, colaci, bauturi racoritoare, etc.” In document nu se precizeaza si ce calcule au stat la baza estimarii sumei, avand in vedere ca la primarie ar putea ajunge sute de colindatori. Asta, daca nu cumva s-a stabilit dinainte cine are voie sa colinde la usa edililor de Piatra Neamt si la cine vor ajunge ”premiile in bani”, prevazute in Proiectul de Hotarare. Totodata, ramane de vazut si cum vor fi justificati banii. Vor taia colindatorii chitanta?

Primirea cetelor de colindatori va fi un prilej de a evidentia viata spirituala a comunitatii si de a sublinia importanta pastrarii datinilor stravechi”, se mai arata in referatul de aprobare.

Asadar, aviz amatorilor! Liber la colindat la primarie. E pe bani.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Dacă vrei sa duci o hârtie la registratura primăriei ai nevoie de certificat verde. Trebuie sa porți mască și sa respecți reguli peste reguli.
    Colindătorii vor lălăi cu mască?
    Vai di mini, ci ma fac, că am capră, dar n-am țap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.