Spitalul Judetean Neamt este un focar de coronavirus, a declarat astazi la Piatra Neamt, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. Acesta a mai spu ca 34 de cadre medicale de la spitalul judetean sunt confirmate cu Covid 19, 8 dintre acestea fiind medici, iar alte 31 de cadre medicale sunt in izolare la domiciliu, in aceste conditii, spitalul fiind declarat focar de infectie cu Covid 19.

Personalul medical va fi testat în totalitate, având în vedere că spitalul este un focar. Am verificat echipamentele, nu sunt stocuri suficiente. (…) Noul management este cel care va răspunde în acest moment. Le-am și explicat. Managementul unui spital este cel achiziționează materiale, medicamente, echipamente și kituri de testare”, a spus Nelu Tătaru, aduagand ca daca va fi cazul, aici va fi instalata o conducere militara.

Lucrurile au evoluat într-o săptămână categoric. Voi cunoaște realitatea și împreună cu echipa voi încerca să limităm greșelile pe care le-am văzut la Suceava sau să nu existe, pentru că din păcate ceea ce s-a întâmplat acolo a fost din cauza greșelilor, necoordonării corespunzătoare și faptului că nu s-a înțeles gravitatea situației de multă lume, inclusiv personalul medical”, a declarat si Daniela Marcoci, numita astazi director al SJ Neamt, dupa ce fostul director, Florin Apostoae a fost demis ieri, dupa doar 5 zile la conducerea spitalului.

Presa locala a atras atentia inca din urma cu 2 saptamani ca spitalul judetean Neamt ar putea fi un nou ”caz Suceava”, din cauza lipsei echipamentelor de protectie. Articol tvmneamt.ro de pe data de 27 martie: Disperare maximă la SJ Neamț. Asistentă ATI: ”Este nevoie urgent de măști”

Declaratiile complete facute la Piatra Neamt de ministrul Nelu Tataru, AICI:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.