Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au dat startul campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere în care sunt implicați biciclişti, prin dotarea acestora cu veste reflectorizante.

În cadrul Campaniei naţionale „ Alege Viața! ”, poliţiştii Serviciului Rutier Neamț au demarat o activitate de prevenire a accidentelor rutiere în rândul bicicliștilor.

Scopul campaniei este reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii, precum și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale.

În cadrul campaniei, cu sprijinul unor parteneri locali, au fost achiziţionate 200 de veste reflectorizante, inscripționate cu mesajul „ Alege Viața! ”.

Vestele reflectorizante vor fi distribuite bicicliștilor, atât în trafic, cât și în târgurile săptămânale organizate în mediul rural.

Activitatea va debuta pe 30 noiembrie a.c., în oraşul Roznov, când polițiștii rutieri vor transmite recomandări cu privire la importanța deținerii vestelor atunci când se circula pe timpul nopții sau în zilele în care vizibilitatea este scăzută, pentru a fi vizibili pentru ceilalți participanți la trafic.

Informații de background:

La nivelul judeţului Neamţ, în primele 11 luni ale anului 2019, s-au produs 243 de accidente rutiere grave, soldate cu 49 de persoane decedate, 237 rănite grav și 68 rănite ușor.

Bicicliștii au fost implicați în 45 de accidente rutiere grave, soldate cu 3 persoane decedate și 42 rănite grav.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.