Politistii de la rutiera s-au gandit in sfarsit sa mai urmareasca si pietonii care traverseaza aiurea sau care nu respecta normele de deplasare pe drumurile publice. Astfel, in judetul Neamt, pe langa soferii sanctionati ca nu au respectat regulile la trecerile pentru pietoni, au fost sanctionati si 244 de pietoni.

Actiunea s-a desfasurat pe o perioada de doua zile.

In aceasta saptamana se desfasoara actiunea Truck & Bus, si face parte din actiunile organizate periodic la nivel european. Prin acest gen de actiuni se urmareste depistarea soferilor de camioane si de mijloace de transport in comun, care nu respecta tonajul, timpii de odihna si de condus, care circula cu defectiuni tehnice si care nu au in regula documentatia necesara pentru transport rutier de marfuri si/sau persoane.

‘În perioada 20-22.07.2016, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acționat pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public și nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 244 de sancțiuni pentru traversare neregulamentară și au fost reținute 35 de permise de conducere pentru neacordare prioritate pietoni. Reamintim că nerespectarea normelor legale de către pietoni se sancționează cu amendă de la 250 lei la 375 lei, iar neacordarea priorității de trecere pietonilor se sancționează cu amendă de la 500 la 625 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

   În această săptămână, polițiștii rutieri desfășoară activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), în vederea reducerii accidentelor rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri”, comunica IPJ Neamt

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.