Politia Neamt anunta ca pana la ora 19 a zilei in care nemtenii si-au ales administratiile locale, s-au inregistrat 25 de reclamatii privind presupuse nereguli legate de procesul electoral, din care s-au confirmat 7. Pentru 3 dintre sesizarile confirmate, au fost deschise dosare penale, doua dintre fapte fiind inregistrate in comuna Borlesti, unde in satul Ruseni s-au oferit bani contra voturi, iar in satul Mastacăn, o femeie a votat desi nu figura pe listele sectiei de votare. ”Până la ora 19.00, la nivelul judeţului Neamţ, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Au fost înregistrate 25 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, toate fiind verificate cu promptitudine.

Au fost constatate 4 fapte contravenționale pentru care s-a aplicat 3 sancțiuni în valoare de 5.000 de lei și un avertisment scris.

De la începutul procesului electoral, polițiștii au întocmit 3 dosare penale.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au sancționat contravențional administratorul unei societăţi comerciale ce era amplasată la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de o secţie de votare, întrucât ar fi comercializat băuturi alcoolice cetăţenilor. De asemenea, o altă persoană a fost sancționată contravențional de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Teiului pentru încălcarea prevederilor Legii 115/2015, în ceea ce privește continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

Totodată, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane oferă bani cetățenilor care se prezintă la o secție de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul aceleiași structuri de poliție a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fraudă la vot, după ce o femeie și-ar fi exercitat dreptul la vot deși nu figura pe listele permanente privind persoanele cu drept de vot.”, a declarat Georgiana Mosu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.