La data de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică Roman au acționat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor de natură economică din domeniul proprietăţii intelectuale.

Astfel, poliţiştii au depistat, în incinta unui complex comercial din Roman, mai mulți operatori economici care deţineau, în vederea comercializării, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte și parfumuri, care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate sau alte documente din care să rezulte autorizarea agenţilor economici privind folosirea sau punerea în circulaţie a mărcilor în cauză, iar produsele nu prezentau elementele caracteristice ale unor produse originale, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 314 articole, în valoare de aproximativ 15.700 de lei.

În cauză au fost întocmite 4 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare prevăzută de Legea 84/1998 R.

Totodată, un operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor OUG 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.