Doar 95 de cazuri active de infectare cu Sars Cov2 mai exista astazi in judetul Neamt, conform datelor transmise presei de prefectura Neamt. Dintre cele 95 de cazuri, 35 sunt in Piatra Neamt si Roman, orase cu populatii de zeci de mii de locuitori.

Cifrele pandemiei in judet sunt in continua descrestere de saptamani bune. Astazi, din 83 de UAT-uri din Neamt, in 48 de UAT-uri nu mai este nici urma de Covid. De cel putin 14 zile, in cele 48 de UAT-uri nu s-a mai inregistrat niciun caz de imbolnavire. Cea mai mare incidenta din judet se inregistreaza in comuna Faurei, 0,97 la mie. Doar 7 UAT-uri mai au incidenta mai mare de 0,5 la mie, în 28 de UAT-uri incidenta fiind de sub 0,5 la mie. Dintre acestea, in 18 UAT-uri este cate un singur caz de imbolnavire. Incidenta per total judet, era astazi de 0,17 la mie.

Chiar daca lucrurile în judet nu stau deloc rău, Spitalul Judetean Neamt ramane in continuare inchis pentru pacientii nonCovid platitori de CAS, si nicio o autoritate locala (CJ, Prefectura, DSP) nu comunica nimic oficial despre asta. Nici de la Spitalul Judetean nu se comunica nimic oficial. Tvmneamt a incercat sa afle astazi cati pacienti mai sunt internati in spitalul cu 1.700 de angajati, insa nu am putut obtine date, pentru ca nu a raspuns nimeni la telefon.

Tot ce se poate spune la aceasta ora, este ca in urma cu 3-4 zile, in spital erau internate 48 de persoane. In lipsa unor date oficiale, putem sa apreciem ca in perioada scursa de atunci, avand in vedere tendinta descrescatoare, in spital ar mai fi ramas aproximativ 30 de persoane infectate cu Sars Cov.

Pe 8 iunie, de la spital ni s-a transmis ca se lucreaza la un plan de redeschidere (Detalii AICIPlan de redeschidere a Spitalului Județean Neamț. Al doilea în câteva zile). De atunci, nu s-a mai auzit nimic de redeschisere, in schimb, de peste o saptamana, au loc concursuri pentru șefi de Sectii. Daca un plan pentru redeschidere nu se poate face, iata ca se pot face concursuri pentru șefi de Sectii goale, cu vreo 700 de paturi in total.

Lista cu incidenta pentru fiecare UAT din Neamt (sursa: Prefectura Neamt):

incidenta L 10.06.2021

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.