60 de permise de conducere suspendate și peste 650 de sancțiuni aplicate celor care au încălcat regulile de circulație, privind regimul legal de viteză.

În perioada 17-23 aprilie a.c., structurile rutiere din județul Neamț au desfășurat acțiunea ”SPEED”, pentru combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent pe respectarea legislației privind regimul legal de viteză.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Astfel, în cadrul activităților, polițiștii au verificat peste 900 de vehicule, 653 de conducători auto fiind depistați încălcând regimul legal de viteză.

Dintre aceștia 145 au depășit regimul legal de viteză cu peste 50 km/oră și 15 conducători auto au fost depistați cu o viteză cu peste 70 km/oră față de limita legală.

La nivel județean, viteza rămâne în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere mortale, cele 160 de permise reținute de polițiști, în cele 7 zile de acțiune, fiind un exemplu concludent de AȘA NU.

***

De asemenea, la data de 23 aprilie, în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, pe sectorul de drum DN2-E85.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au depistat 16 conducători auto care au încălcat legislația rutieră, dintre care 15 nu au respectat regimul legal de viteză, fiind reținute 3 permise de conducere.

Politiștii rutieri vor continua să acționeze în permanență, pentru siguranța traficului rutier în tot județul.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.